x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD - Numirea Noricăi, fără implicarea Parlamentului

PSD - Numirea Noricăi, fără implicarea Parlamentului

de Jurnalul National    |    14 Ian 2008   •   00:00

Vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat că, din punctul de vedere al formaţiunii pe care o reprezintă, nu există nici o posibilitate de implicare a Parlamentului în legătură cu numirea Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei.

Vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat că, din punctul de vedere al formaţiunii pe care o reprezintă, nu există nici o posibilitate de implicare a Parlamentului în legătură cu numirea Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei. Diaconescu a precizat că implicarea Parlamentului în numirea Noricăi Nicolai nu ar fi constituţională, această situaţie fiind reclamată, potrivit Constituţiei, doar în cazul restructurării Guvernului sau al schimbării configuraţiei politice a Executivului.

"Faptul că premierul şi preşedintele nu sunt capabili să aibă un minim dialog şi să convină asupra criteriilor de numire a unui şef din administraţia centrală nu reprezintă nici din punct de vedere constituţional, nici moral sau politic, un argument prin care să se solicite implicarea Parlamentului”, a spus Diaconescu.

×
Subiecte în articol: politic