x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD - Prefectul de Vrancea acuzat de terorism politic

PSD - Prefectul de Vrancea acuzat de terorism politic

29 Apr 2008   •   00:00

Deputatul PSD George Băeşu i-a transmis premierului Tăriceanu o scrisoare deschisă în care îi cere demiterea prefectului de Vrancea, Mircea Dragoş, din cauza lipsei de reacţie după ce liberalii locali ar fi blocat un bulevard pentru a-i opri pe reprezentanţii Primăriei să înlăture bannere PNL.



Deputatul PSD George Băeşu i-a transmis premierului Tăriceanu o scrisoare deschisă în care îi cere demiterea prefectului de Vrancea, Mircea Dragoş, din cauza lipsei de reacţie după ce liberalii locali ar fi blocat un bulevard pentru a-i opri pe reprezentanţii Primăriei să înlăture bannere PNL.

În aceeaşi scrisoare, transmisă marţi, Băeşu îi cere lui Tăriceanu să ia măsuri şi împotriva liderului PNL Vrancea, Nini Săpunaru, pentru că acesta ar fi blocat, sîmbătă, bulevardul Unirii din municipiul Focşani, în încercarea de a-i opri pe reprezentanţii Primăriei Focşani să înlăture mai multe banere electorale montate ilegal înainte de începerea campaniei electorale.

În scrisoarea deschisă, deputatul PSD îl informează pe premier despre un eveniment "reprobabil" şi îi solicită "intervenţia fermă şi neîntîrziată pentru pedepsirea celor vinovaţi şi pentru repunerea legii şi a respectului faţă de semeni şi faţă de ordinea publică în firescul unei societăţi civilizate, aşa cum este Romînia anului 2008".

George Băeşu mai arată că "un comando condus de deputatul Nini Săpunaru" a blocat bulevardul Unirii din Focşani.

"Sîmbătă, 26 aprilie, cînd un întreg oraş se pregătea de sărbătoarea Învierii, un comando condus de deputatul PNL Nini Săpunaru a blocat samavolnic, preţ de o oră şi jumătate, cea mai importantă arteră de circulaţie din reşedinţa judeţului Vrancea. Scopul colegului dumneavoastră de partid şi de Parlament a fost unul la fel de ilegal şi de jignitor pentru autorităţile locale şi pentru focşăneni, în general: blocarea în trafic a unei maşini a Primăriei Focşani, care se afla în serviciu public. Astfel, domnul Săpunaru a dorit să impună propria lege, legea forţei, împotriva unor muncitori care aveau sarcina de a coborî cîteva bannere montate hoţeşte, noaptea, fără avizul Primăriei, în dispreţul legii şi al focşănenilor“, se arată în scrisoarea deschisă semnată de George Băeşu.

El mai susţine că "atitudinea huliganică" a lui Nini Săpunaru a fost încurajată de "lipsa de reacţie" a prefectului judeţului Vrancea, Mircea Dragoş, şi a forţelor de ordine, respectiv Poliţia Rutieră.

Un nou scandal electoral a izbucnit, sîmbăta trecută, între liberali şi reprezentanţii Primăriei Focşani. După ce vineri seară PNL Vrancea a montat mai multe banere electorale cu însemnele PNL şi poza candidatului la Primăria Focşani, sîmbătă dimineaţă conducerea Primăriei Focşani a luat decizia de a înlătura banerele.

Primul baner pe care edilii au vrut să-l dea jos a fost cel de pe Bulevardul Unirii, amplasat în zona Hotelului Unirea. Reprezentanţii Primăriei susţin că imediat în zonă şi-au făcut apariţia mai mulţi liberali însoţiţi de liderul PNL Vrancea, Nini Săpunaru, care au blocat cu maşinile personale autoutilitara municipalităţii folosită la demontarea banerelor electorale. În acest mod a fost blocat un sens al bulevardului Unirea.

Viceprimarul municipiului Focşani, Neagu Nistoroiu, a declarat că în momentul în care a dat jos primul baner au venit mai mulţi liberali care au blocat maşina Primăriei Focşani. El a explicat că decizia de demontare a banerelor a fost luată deoarece PNL nu are certificat de urbanism şi autorizaţie de construire, aşa cum prevede Legea 50/ 1991. El a mai acuzat că poliţiştii, deşi au venit în număr mare la faţa locului, nu au intervenit.

Neagu Nistoroiu mai susţine că această situaţie a fost adusă la cunoştinţa prefectului de Vrancea, Dragoş Mircea, dar acesta nu a luat nicio măsură.

În zona respectivă şi-a făcut apariţia şi deputatul PSD George Băeşu, care a acuzat că liberalii au blocat bulevardul Unirii, în încercarea de a împiedica angajaţii Primăriei Focşani să dea jos bannerul. Băeşu i-a acuzat pe liberali de "terorism politic".

"Acesta este terorism politic. Deputatul PNL Nini Săpunaru, preşedintele filialei Vrancea, şi oamenii săi au parcat maşinile transversal pe bulevard şi au blocat circulaţia. Am văzut în acaestă dimineaţă fapte reprobabile comise de un deputat, respectiv Nini Săpunaru“, a precizat George Băeşu.

El a reclamat şi faptul că Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea nu a intervenit în acest conflict, iar prefectul Dragoş Mircea ar fi implicat în montarea bannerelor.

"Prefectul judeţului a fost cel care a coordonat acţiunea de montare a banerelor electorale. La ordinul său au venit maşini ale Poliţiei rutiere care să păzească şi să ajute în trafic maşinile care montau banerele. Cer premierului să îl demită pe prefect deoarce s-a implicat în campania electorală a PNL şi în acest moment nu se mai poate garanta desfăşurarea corectă a procesului electoral“, a mai spusGeorge Băeşu.

Deputatul social democrat a mers, sîmbătă dimineaţă, la sediul Poliţiei Judeţene Vrancea, unde a depus o plîngere împotriva liderilor locali ai PNL, dar şi a poliţiştilor care ar fi trebuit să intervină, în opinia sa. Plîngerea penală a fost primită de către comisarul Gabriel Negoiţescu, şeful Poliţiei Focşani.

La rîndul său, PSD a sesizat Biroul Electoral Municipal (BEM) în legătură cu montarea bannerelor de către PNL
  • Mediafax

×