x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD, primit in PSE

PSD, primit in PSE

19 Mai 2005   •   00:00

PSD a primit ieri unda verde sa devina membru cu drepturi depline in Partidul Socialistilor Europeni (PSE), hotararea urmand sa fie validata in iunie de Consiliul acestei formatiuni.

Reunita la Paris, presedintia PSE a avut pe agenda de lucru admiterea ca membru cu drepturi depline a partidelor membre din Romania si Bulgaria. Liderii socialisti europeni au aprobat in unanimitate acordarea acestui statut PSD, care a fost reprezentat la dezbateri de presedintele Mircea Geoana si de presedintele executiv, Adrian Nastase.

In schimb, statutul de membru cu drepturi depline i-a fost deocamdata refuzat PD, din cauza discutiilor din ultima vreme referitoare la o posibila orientare populara a partidului. Presedintele PD, Emil Boc, ne-a declarat ieri ca se astepta la acest rezultat. "Era o decizie previzibila, avand in vedere dezbaterile doctrinare din PD. PSE sustine orientarea social-democrata a PD si asteapta hotararea Conventiei din 25 iunie", ne-a declarat Boc. Socialistii europeni nu au dat astfel crezare celor doi reprezentanti ai PD, care au sustinut cererea de afiliere la PSE, Emil Boc si Anca Boagiu aratand ca PD este clar social-democrat, desi in partid exista si un curent popular. Europenii au preferat sa astepte alegerile din PD pentru a vedea cine castiga si cu ce motiune inainte de a-l primi in familia europeana. (Lavinia Dimancea, Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic