x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD, propunere ȘOC înainte de parlamentare: Impozit pe venit zero la salariul minim

PSD, propunere ȘOC înainte de parlamentare: Impozit pe venit zero la salariul minim

16 Oct 2020   •   11:18
PSD, propunere ȘOC înainte de parlamentare: Impozit pe venit zero la salariul minim

Liderii social-democrați propun impozit pe venit zero la salariul minim, prin creșterea deducerilor personale, social-democrații precizând că impactul bugetar va fi de 0,2% din PIB.

„PSD propune impozit pe venit zero la salariul minim, prin creșterea deducerilor personale, plafonul maxim fiind salariul de 6.000 lei. Astfel, 80-85% dintre salariații țării vor fi cuprinși în această măsură și vor avea câștiguri nete semnificativ mai mari! Este vorba în special de cei între salariul minim și pragul salarial de 4.000 lei”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a PSD.

Contribuțiile sociale rămân, afirmă social-democrații, deci nu e afectat bugetul de pensii sau de sănătate și nici dreptul la pensie al salariaților.

„O soluție ușor de aplicat fiscal, cu un impact bugetar de doar 0,2% din PIB. Se aplică pe un singur contract de muncă, astfel încât să se prevină divizarea artificială a salariilor pe mai multe contracte. Este o măsură de justiție socială, care ajută marea masă a salariaților - în special pe cei din economia privată, cum ar fi angajații din HORECA umiliți de guvernarea liberală, dar și pe sutele de mii de români ținuți de patroni în zona salariului minim”, se menționează în finalul postării.

 

×
Subiecte în articol: psd venit impozit