x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD s-a decis să boicoteze învestirea guvernului Orban în Parlament. Ciolacu: Ședința, o mascaradă!

PSD s-a decis să boicoteze învestirea guvernului Orban în Parlament. Ciolacu: Ședința, o mascaradă!

24 Feb 2020   •   13:17
PSD s-a decis să boicoteze învestirea guvernului Orban în Parlament. Ciolacu: Ședința, o mascaradă!

PSD nu va accepta niciun guvern condus de Ludovic Orban, a anunțat președintele interimar Marcel Ciolacu, înaintea votului în plenul Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban II, potrivit Antena3

”Nu participăm la ședință, e o mascaradă. Nu putem participa la un vot pentru un prim ministru desemnat reprezentant al unui partid politic care, în forul intern, au decis că nu-și votează premierul propus. Parlamentarii nu lipsesc de la ședință. Lipsesc de la votul din plen. Ne asumăm sancțiunile de 1 la sută”, a spus Marcel Ciolacu.

”PSD nu o să voteze niciodată un guvern minoritar condus de Ludovic Orban”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună, luni, de la ora 16,00, pentru învestirea noului Guvern Orban.

Potrivit regulamentului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru ca şedinţa în care se va vota învestirea Guvernului Orban II să se poată desfăşura, este nevoie de prezenţa în sală a cel puţin 233 de parlamentari, astfel încât să se asigure cvorumul necesar şedinţelor comune.

PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că parlamentarii nu vor participa la votul de învestire.

Liberalii doresc respingerea Cabinetului Orban II pentru a trece la alegerile anticipate. Pentru a pica la vot învestirea Guvernului, este nevoie ca în favoarea lui să voteze un număr mai mic de 233 de parlamentari.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu