x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD solicită Guvernului revenirea urgentă a TVA la 19%

PSD solicită Guvernului revenirea urgentă a TVA la 19%

27 Ian 2011   •   12:59

Purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, senatorul Olguţa Vasilescu, a declarat că Guvernul ar trebui să reglementeze în regim de urgenţă revenirea TVA la 19%.

Senatorul PSD a adăugat că cererea este legitimă având în vedere şi declaraţiile făcute miercuri de şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, care a apreciat că majorarea TVA la 24% nu a adus mai multe încasări la bugetul de stat şi nu s-au oprit majorările de preţuri.

Vasilescu a apreciat că o reducere a TVA la 19% ar permite firmelor mici să supravieţuiască economic şi să nu mai fie nevoite să îşi mute sediul în ţările vecine.

Şeful misiunii FMI la Bucureşti, Jeffrey Franks, a spus, miercuri, în timpul discuţiilor de la CES, că efectele creşterii TVA nu au fost notabile din cauza capacităţii reduse de administrare a Guvernului, a relatat preşedintele UGIR - 1903, Cezar Corâci.

O misiune FMI - CE se află la Bucureşti pentru a şaptea evaluare a acordului stand-by, în care se va analiza îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 şi vor fi negociate condiţiile privind un nou acord, de tip preventiv. Vizita se va încheia în data de 8 februarie.

×