x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD spune că autoritățile române sunt depășite de provocările unei epidemii de coronavirus

PSD spune că autoritățile române sunt depășite de provocările unei epidemii de coronavirus

06 Mar 2020   •   13:50
PSD spune că autoritățile române sunt depășite de provocările unei epidemii de coronavirus

PSD consideră că autoritățile române sunt depășite de provocările unei epidemii de coronavirus. Din spitale lipsesc dezinfectanți, persoanele suspecte de coronavirus se plimbă liber, în timp de instituțiile responsabile sunt „paralizate de criza politică prelungită”, potrivit unui comunicat al PSD.

Reprezentanții PSD susțin că, în timp ce numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus crește, PNL are un singur proiect: provocarea alegerilor anticipate.

„În loc să asigure buna guvernare pentru gestionarea eficientă a cazurilor din ce în ce mai numeroase de coronavirus, confirmate pe teritoriul României, PNL are un singur proiect: provocarea alegerilor anticipate!
Evoluțiile din ultimele zile arată că autoritățile române sunt total depășite de provocările unei epidemii de coronavirus. Toate instituțiile responsabile sunt paralizate de criza politică prelungită și de incertitudinea provocată de PNL”, se arată în comunicatul PSD.

Potrivit acestuia, instituțiile statului nu funcționează, iar România are nevoie urgentă de un guvern responsabil, cu atribuții depline.

„Din spitale lipsesc dezinfectanți și echipamente de protecție, oamenii sunt băgați în carantină și lăsați fără alimente și apă, iar, în lipsa unor proceduri clare, persoane suspecte de coronavirus se deplasează liber, în timp ce poștașii refuză să mai ducă pensiile și alocațiile celor aflați în carantină. Devine din ce în ce mai clar că instituțiile statului nu funcționează, contrar asigurărilor date de președintele Iohannis. România are nevoie urgent de un guvern responsabil, cu puteri depline, și de instituții care să funcționeze”, se mai arată în comunicat.

PSD cere PNL să dea dovadă de responsabilitate și să „întreprindă demersuri reale pentru învestirea unui guvern capabil să se ocupe de siguranța și sănătatea cetățenilor”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: psd epidemie coronavirus