x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD va depune o moţiune pe Sănătate

PSD va depune o moţiune pe Sănătate

de Marius Gîrlașiu    |    22 Feb 2016   •   11:50
PSD va depune o moţiune pe Sănătate

PSD îi cere ministrului Patriciu Achimaş-Cadariu întărirea capacităţii de intervenţie a Ministerului Sănătăţii în situaţiile de sănătate publică şi reorganizarea sistemului, conform draft-ului moţiunii pe Sănătate, anunţată de Liviu Dragnea săptămâna trecută.

Moţiunea simplă pe Sănătate propusă de social-democraţi ar putea fi finalizată la începutul acestei săptămâni în Biroul Permanent Naţional al partidului. Demersul PSD a pornit de la situaţia bebeluşilor din Argeş, iar social-democraţii consideră că „modul total neprofesionist în care această criză gravă a fost gestionată trebuie să înceteze”.

Astfel, PSD îi solicită ministrului să reorganizeze sistemul de sănătate, astfel încât să existe capacitatea de inspecţie şi control pentru identificarea, eradicarea şi prevenirea focarelor care ar putea reprezenta pericole pentru sănătatea românilor.

„Sănătatea nu este o joacă, domnule ministru, ci un lucru fundamental pentru România! Până nu este prea târziu, faceţi un gest de onoare şi plecaţi, copiii noştri merită un sistem medical care să intervină la timp, merită implicare totală, ceea ce dumneavoastră aţi demonstrat că vă lipseşte cu desăvârşire! Ajunge cu experimentele, cu diletantismul şi nepăsarea, spre binele copiilor noştri!”, se arată în proiectul moţiunii iniţiate de pesedişti.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut premierului Dacian Cioloş o remaniere guvernamentală, în caz contrar social-democraţii ameninţându-l public cu depunerea unei moţiuni de cenzură.
 

×