x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD va fuziona cu UNPR. Ponta: Vom avea un singur grup parlamentar

PSD va fuziona cu UNPR. Ponta: Vom avea un singur grup parlamentar

11 Dec 2012   •   12:26
PSD va fuziona cu UNPR. Ponta: Vom avea un singur grup parlamentar

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, în debutul şedinţei BPN al PSD, că PSD va fuziona cu UNPR. Premierul a spus că în prima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) va propune fuziunea dintre cele două partide, care vor avea grup parlamentar comun.

"În primul Comitet Executiv vă voi propune, în urma negocierilor pe care le finalizăm în aceste zile, fuziunea cu UNPR. Vom avea un singur grup parlamentar. Vreau să existe, aşa cum a fost în toate vremurile bune, partidul de centru-stânga al României e PSD, iar ideea de unitate cred că merită şi preţurile pe care o să le plătim aşa, mai cu inima îndoită, dar trebuie să gândim pentru viitor", a spus Ponta.

Premierul a precizat că este necesar ca social-democraţii să gândească pentru Congresul de anul viitor din februarie sau martie un mod de organizare în care partidul să rămână viu şi să nu depindă total de Guvern, ca să nu încaseze şi lucrurile rele care ţin de guvernare.

"Grupul PSD, care include şi parlamentarii UNPR - noi de altfel vom şi fuziona, cele două partide - deci grupul social-democrat are 221 de parlamentari. Sunt foarte mândru pentru că este cel mai bun rezultat obţinut de PSD", a declarat Ponta, ieri după-amiază, în cadrul unei emisiuni TV.

Tot aseară, premierul a menţionat că Partidul Conservator îşi va constitui un grup separat, cu 21 de mandate, iar UDMR va miza pe 27 de partamentari.

×
Subiecte în articol: fuziune PSD UNPR Victor Ponta