x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD Vrancea cere premierului desemnat să vină cu o "propunere serioasă" pentru Ministerul Lucrărilor Publice

PSD Vrancea cere premierului desemnat să vină cu o "propunere serioasă" pentru Ministerul Lucrărilor Publice

19 Feb 2020   •   15:34
PSD Vrancea cere premierului desemnat să vină cu o "propunere serioasă" pentru Ministerul Lucrărilor Publice
Sursa foto: Lucian Alecu

PSD Vrancea solicită premierului desemnat, Ludovic Orban, să facă o "propunere serioasă" pentru funcţia de ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltare şi Administraţie, adăugând că Ion Ştefan ''a blocat abuziv'' programul PNDL II şi că numai în judeţul Vrancea ar fi în această situaţie proiecte de 700 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de către filiala PSD Vrancea, o serie de motive pentru care Ştefan Ion nu ar mai trebui să fie la conducerea acestui minister, menţionând, printre altele, faptul că nu şi-ar fi plătit timp de 20 de ani impozitul pentru locuinţa sa de 1.000 mp, ar fi "păcălit" compania locală de salubritate, plătind gunoi menajer pentru o singură persoană deşi familia sa este formată din cinci membri, şi-ar fi angajat rudele şi colaboratorii în funcţii publice, după ce a devenit ministru, ar fi trimis în mod abuziv Corpul de Control al ministrului să îl controleze pe contra-candidatul său din alegerile locale din 2016 şi ar fi primit de două ori aviz negativ la audierile din comisiile reunite ale Parlamentului României.

"Propunerea PNL pentru portofoliul de la Dezvoltare, în persoana lui Ştefan Ion, nu reprezintă altceva decât o comedie proastă de care românii nu au nevoie. Considerăm că orice zi pe care această momâie cu aere o petrece în fruntea Ministerului lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei reprezintă un atentat la dezvoltarea fiecărei comunităţi din România şi, în acelaşi timp, o zi câştigată de acesta pentru a-şi satisface camarila de partid şi pe cea personală. În loc să susţină dezvoltarea localităţilor din România, aşa cum este în fişa postului, Ştefan a blocat, abuziv, PNDL II. Numai la nivelul judeţului Vrancea, în loc să dea bani, Ştefan Ion a blocat proiecte în valoare de 700 milioane lei, în timp ce, la nivelul întregii ţări, deficitul pe acest program este de 40%" se arată în comunicatul de presă.

Conducerea PSD Vrancea susţine, totodată, că Ştefan Ion "nu are nicio jenă" să-i angajeze în posturi publice de conducere pe "acoliţii săi, fără experienţă şi expertiză".

"Astfel, Dorina Ştefan, soţia verişorului lui Ion Ştefan, a fost numită zilele trecute director interimar la Centrul judeţean Vrancea al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), finul lui Ştefan Ion, Florin Jan Vasilache, este angajat de câteva luni în funcţia de consilier al ministrului Agriculturii. L-a făcut pe consilierul său de pe cabinetul parlamentar, Prefect şi i-a dat dispoziţie acestuia să o angajeze pe fina sa secretară pe Cabinetul Prefectului. De asemenea, consilierul judeţean din Consiliul Judeţean Vrancea, Liviu Bostan (profesor de matematică şi fost angajat la o companie de asigurări) a fost angajat de Ştefan Ion pe postul de şef al Corpului de Control al ministrului dezvoltării şi un alt fost consilier judeţean PNL Vrancea, Ovidiu Burduşa a fost numit, tot cu sprijinul lui Ştefan Ion, secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului României. Nu în ultimul rând, a angajat ca secretară la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei o consilieră locală din cadrul Consiliului Local Focşani - Alina Drumea (PNL) - fără nici un fel de experienţă în muncă! Iată motivele pentru care PSD Vrancea îi cere primului-ministru desemnat, Ludovic Orban, să facă o altă propunere de ministru al lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei. Ştefan Ion a arătat ce poate şi trebuie să ne lase", se mai afirmă în comunicatul PSD Vrancea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ion Ștefan psd vrancea