x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PUSL, ultimatum pentru deputați: Votați Fondul de solidaritate pentru tineri!

PUSL, ultimatum pentru deputați: Votați Fondul de solidaritate pentru tineri!

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2023   •   15:51
PUSL, ultimatum pentru deputați: Votați Fondul de solidaritate pentru tineri!
Sursa foto: FB Lavinia Șandru

Membrii Biroului Executiv al Partidului Umanist Social Liberal au decis astăzi să solicite conducerii Camerei Deputaților ca în noua sesiune, ce va începe în luna septembrie, să pună de urgență pe ordinea de zi proiectul de lege privind înființarea Fondului de Solidaritate ”Locuințe pentru tinerii români”. Proiectul de lege a trecut tacit de Senat, iar acum se află la Camera Deputaților, care este și for decizional.

PUSL este inițiatorul acestei propuneri legislative și tocmai de aceea consideră că prin Fondul de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români” trebuie susținute tinerele familii aflate la început de drum, încurajarea creșterii natalității și stimularea tinerilor de a rămâne în țară și chiar de a se stabili în mediul rural, prin asigurarea unui spațiu de locuit propriu. Proiectul se adresează celor sub 35 de ani, căsătoriți, care pot să își achiziționeze o locuință în rate, dar nu au posibilitatea de a achita avansul. Sumele necesare vor fi asigurate de societățile comerciale (cu profit de peste 1.000.000 lei) suma transferată către Fondul de Solidaritate reprezentând 1% din profitul obținut de acestea și fiind deductibilă.

O altă decizie adoptată de membrii Biroului Executiv al Partidului Umanist Social Liberal a fost cea referitoare la continuarea de strângere de semnături pentru inițiativa cetățenească privind confiscarea averilor ilicite.

PUSL consideră că Legea confiscării averilor ilegale este răspunsul pentru cei care și-au plătit mereu taxele și impozitele la stat, acei oameni cinstiți, care au muncit din greu pentru banii câștigați, în timp ce alții au acumulat averi pe care nu le pot justifica și pentru care nu au fost trași la răspundere niciodată. Averile colosale și bunurile de lux ale unor persoane care nu pot face dovada modului prin care le-au obținut trebuie confiscate. Este o inițiativă în care oamenii își pun speranța și de aceea Partidul Umanist Social Liberal aplică deviza sa “Fapte, nu vorbe!”.

De asemenea, conducerea PUSL anunță înființarea Institutului de Studii Social Liberale al cărui președinte este Lavinia Șandru.

”Institutul de Studii Social Liberale are ca principale obiective promovarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului; promovarea principiilor și valorilor social liberale în societatea românească și promovarea principiilor statului de drept și a economiei de piață. De asemenea, milităm în societate pentru echitate, moralitate, echilibru și responsabilitate socială”, a declarat Lavinia Șandru, președintele ISSL.

×