x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică RAC CU ASCENDENT ÎN TAUR/Horoscopul lui Nica

RAC CU ASCENDENT ÎN TAUR/Horoscopul lui Nica

16 Ian 2009   •   00:00
RAC CU ASCENDENT ÎN TAUR/Horoscopul lui Nica

În exclusivitate pentru Jurnalul Naţional, Mihaela Dicu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Astrologilor din România, a realizat horoscopul vicepremierului Dan Nica, desemnat recent şi ministru interimar al Administraţiei şi Internelor.



S-a bătut intens monedă pe felul în care a găsit de cuviinţă vicepremierul să-şi investească banii: în bijuterii, ceasuri, tablouri, icoane şi timbre de colecţie. De fapt, este o alegere firească pentru un Rac născut cu Luna în Balanţă, cu Ascendentul în Taur şi pe o conjuncţie Soare-Venus. Tripla influenţă venusiană (Taurul şi Balanţa sunt patronate de Venus) conduce spre un rafinament înnăscut, care îşi găseşte instinctiv căi de cizelare şi face ca orice lucru să pară mai valoros dacă îmbracă o dimensiune estetică. De obicei, Racii suferă de o bulimie materială care-i mână să acumuleze orice, în cantităţi cât mai mari. În cazul de faţă, ea este stăvilită nu doar de selectivitatea pomenită, ci şi de un anume cavalerism imprimat de Marte, care se află lângă ascendent şi care este de felul lui mai interesat de glorie decât de averi.

ŞARMUL ŞI ARTA COMPROMISULUI
Targetul venusienilor este de a plăcea, a se integra, a lega prietenii şi colaborări, iar în viaţa privată, de a fi iubiţi şi înţeleşi. Relaţiile sunt esenţiale pentru ei. Spre a-i sprijini, natura i-a înzestrat cu diplomaţie şi mult farmec, însuşiri de pe urma cărora probabil că şi Dan Nica a avut destule  foloase. Există însă o capcană, care trebuie ocolită cu măiestrie. Teama viscerală de dezaprobare, respingere sau însingurare îi determină frecvent pe venusieni să accepte compromisuri în relaţii. În principiu, nu e nimic rău, dar e important ca acestea să nu contravină flagrant principiilor şi nevoilor personale, fiindcă insatisfacţia interioară ce rezultă de aici poate crea un disconfort chiar mai mare decât cel pe care l-ar fi creat tranşarea deschisă a problemei iniţiale.

MULTIPLE POSIBILITĂŢI
Marte de lângă Ascendent este principala forţă motrice a horoscopului. De la el are Dan Nica ambiţia, dorinţa de implicare şi, până la urmă, chiar şi energia fizică necesară unei activităţi intense şi susţinute. Acest Marte aflat într-o poziţie de forţă îi dinamizează întregul horoscop, îl orientează spre iniţiativă şi acţiune. Poate uneori să-l facă mai pripit, abrupt, pătimaş sau subiectiv. Dar de n-ar fi fost el, creativitatea fecundă a conjuncţiei Soare-Venus în Rac, combinată cu abilităţile intelectuale şi artistice ale Lunii în Balanţă, l-ar fi îndreptat pe Dan Nica, poate, spre ştiinţă, literatură sau artă, cum s-a întâmplat cu alte personaje care au aceste configuraţii în horoscopul natal, precum Robert Desnos, Louis Armstrong sau Nicola Tesla. Aşa, a ales calea politicii, cum au ales-o şi Giorgio Napolitano, Donald Rumsfeld sau John Negroponte, ale căror hărţi natale conţin, pe lângă plasamentele amintite, şi factori care stimulează spiritul competitiv şi dorinţa de ascensiune.   
Asemănările dintre horoscopul lui Tesla şi cel al vicepremierului merg şi mai departe, fiindcă Tesla avea ascendentul tot în Taur, ceea ce trimite automat conjuncţia Soare-Venus în casa a treia, a intelectului. Şi, de fapt, se pare că Dan Nica a şi cochetat cu genul de preocupări care-l frământau pe Tesla, de vreme ce CV-ul său ni-l înfăţişează drept "coautor a trei brevete de invenţie"... Oricum, amplasarea Soarelui şi a stăpânei horoscopului, Venus, în casa a treia este semnul unei inteligenţe mult peste medie şi a unei neostoite voracităţi informaţionale. Pe lângă intelect şi informaţie, casa a treia patronează şi comunicarea. Probabil că una dintre coincidenţele pentru care astrologia este renumită i-a adus lui Dan Nica taman postul de ministru al Comunicaţiilor în guvernarea Năstase!...


NOROCUL ŞI MĂRIREA
Venus, stăpâna horoscopului, este conjunctă cu Sirius (Alpha din Câinele Mare) şi Canopus (Alpha din Corabia lui Argus), cele mai strălucitoare stele de pe cer, care dăruiesc pasiune, imaginaţie, inventivitate, un spirit independent şi curajos, simţ psihologic şi multiple talente, adică destule însuşiri pentru a accede la succes. Mai mult, în casa a X-a, a statutului social, tronează Pars Fortunae (în traducere, Sorţii Norocului), iar stăpânul acestei case, Saturn, stă bine în propriu semn, Capricornul, şi este conjunct cu una dintre cele mai fericite stele, Vega (Alpha din Lira), care conferă excelente resurse pentru a reuşi în orice domeniu, inclusiv artistic, literar, filozofic, ştiinţific sau politic şi care aduce frecvent faimă şi bogăţie.

×
Subiecte în articol: politic nica dan