x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rafila, despre achiziția de vaccinuri anti-COVID: încercăm să economisim resursele publice

Rafila, despre achiziția de vaccinuri anti-COVID: încercăm să economisim resursele publice

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2023   •   14:30
Rafila, despre achiziția de vaccinuri anti-COVID: încercăm să economisim resursele publice
Sursa foto: Hepta

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre obligațiile României privind achiziționarea de doze de vaccin anti-COVID. Încercăm să facem astfel încât să economisim resursele publice, a spus demnitarul luni, în cadrul unei conferințe de presă.

Rafila a spus că subiectul va fi dezbătut într-o întâlnire a miniștrilor sănătății din UE.

„Este vorba despre obligații stabilite printr un contract comercial, încercăm să facem astfel încât să economisim resursele publice”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Totuși, ministrul a recunoscut că statul nu poate renunța la contract decât dacă va exista un aranjament între producători și Comisia Europeană, care a semnat documentul cu acordul statelor membre.

„Trebuie să găsim o soluție responsabilă pentru această problemă care este foarte serioasă... care aruncă o undă de neîncredere asupra programelor de vaccinare”, a precizat Rafila.

Potrivit documentelor, statul român ar trebui să primească 39 de milioane de doze de vaccin anti-COVID în 2022 și 2023. România a primit circa 8 milioane de doze anul trecut, dar nu a recepționat nici una din cele 19 milioane care ar trebui să fie livrate în 2023.

(sursa: Mediafax)

×