x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Răfuială pe Facebook între doi foști grei PSD, din cauza lui Liviu Dragnea

Răfuială pe Facebook între doi foști grei PSD, din cauza lui Liviu Dragnea

de Ion Alexandru    |    18 Ian 2021   •   08:09
Răfuială pe Facebook între doi foști grei PSD, din cauza lui Liviu Dragnea

Ioan Mircea Pașcu, fostul vicepreședinte al Parlamentului European, îl atacă dur pe ex-secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu, după o postare a acestuia din urmă în care își exprimă nemulțumirea față de votul pensionarilor de la alegerile europarlamentare din 2019. În replică, Pașcu susține că Liviu Dragnea este vinovat pentru modul în care au fost alcătuite listele electorale la acel moment, iar Ștefănescu i-a fost complice. Acesta mai susține că, dacă PSD ar fi câștigat acele alegeri, Dragnea și-ar fi anunțat candidatura la Președinția României.

 

Totul a început cu o postare a lui Codrin Ștefănescu, în care fostul secretar general al PSD afirmă că „la europarlamentare (din 2019 – n.red.), ne-au votat doar unul din zece pensionari, profesori medici! Unul din zece!”. Potrivit acestuia, „dacă ne votau toți cei pentru care ne-am luptat, alta era situația azi. Liviu Dragnea era liber, PSD guverna, majorarea pensiilor și salariilor continua conform programului, HORECA funcționa, treceam prin pandemie oferind sprijin tuturor celor care aveau nevoie de el”. În schimb, Codrin Ștefănescu precizează că „cei de mai sus au vrut abuzuri, bătaie de joc și umilințe. Și i-au votat cu două mâini pe reziști și peneliști. Iar astăzi ies în stradă în speranța că indivizii ăștia îi vor asculta. Se înșală! Nici măcar nu le pasă de ei”.

Postarea cu pricina a căzut și sub ochii fostului ministru al Apărării, Ioan Mircea Pașcu, europarlamentar până în vara anului 2019 și ex-vicepreședinte al Legislativului de la Bruxelles. Pașcu a replicat, printr-o altă postare, că „deși nu-mi place să admit, tovarășul de matrapazlâcuri al cetățeanului Dragnea are dreptate. Dacă PSD câștiga alegerile europarlamentare, în seara respectivă cetățeanul Dragnea plănuia șă-și anunțe candidature la prezidențiale”.

 

Ioan Mircea Pașcu: „V-ați săpat singuri groapa”

 

Ioan Mircea Pașcu este însă de părere că această candidatură ar fi fost la fel de falsă ca și a Vioricăi Dăncilă, „care s-a grăbit să-i ia locul lui Dragnea imediat după arestare”. „Cum victoria anticipată de PSD – conducerea era atât de sigură pe ea, încât nici nu s-a mai obosit să organizeze, cum făcuse la toate alegerile de până atunci, o numărătoare paralelă -, s-a transformat în înfrângere certă, utilitatea politică a cetățeanului Dragnea a ajuns brusc la zero, drept pentru care a și fost rapid îndepărtat de pe table de joc”, subliniază fostul europarlamentar PSD.

Acesta îl critică însă pe Ștefănescu în legătură cu afirmația conform căreia vina pentru pierderea alegerilor ar aparține „electoratului nerecunoscător”, „în niciun caz prostiilor cât carul făcute de el și cetățeanul Dragnea, inclusiv în alcătuirea listei (…). Iar pentru prostii ca astea, în mintea unuia ca Ștefănescu, vinovat este acum … «electoratul nerecunoscător»!? Nu, v-ați săpat singuri groapa”.

 

Codrin Ștefănescu: „La europarlamentare, ne-a votat doar unul din zece pensionari”. Ioan Mircea Pașcu: „După înfrângere, utilitatea politică a cetățeanului Dragnea a ajuns brusc la zero”

×