x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ralu Filip e nemultumit de Codul Fiscal

Ralu Filip e nemultumit de Codul Fiscal

23 Mar 2005   •   00:00

Unele organizatii patronale si oameni de afaceri manifesta dezinteres fata de competitia electorala din Bucuresti. Este constatarea candidatului independent la Primaria Capitalei Ralu Filip, care a avut ieri o intalnire cu oameni de afaceri.

OPTIUNE. Ralu Filip nu mai vrea scutiri in Codul Fiscal
"Cred ca este o greseala, intrucat Bucurestii ocupa un loc bun in Europa din punct de vedere al investitiilor, al ratei mici a somajului si al potentialului economic", considera Ralu Filip. El regreta ca administratia Capitalei nu este pregatita pentru a folosi aceste avantaje, explicand ca aceasta nu are o politica fiscala adecvata situatiei economice a orasului. Pe de alta parte, Ralu Filip admite ca prevederile Codului Fiscal leaga primarii de maini, deoarece stabileste numarul si nivelul taxelor si impozitelor locale. "Cred ca fiecare administratie locala trebuie sa aiba si o autonomie din punct de vedere al fiscalitatii, pentru a veni in sprijinul oamenilor de afaceri care sa creeze locuri de munca si sa genereze salarii mai mari", apreciaza Ralu Filip.

MASURI. In opinia sa trebuie eliminate scutirile existente in actualul Cod Fiscal pentru a se putea aduce mai multi bani la bugetul Primariei Capitalei. "E anormal ca RAAPPS si invatamantul privat sa fie scutiti de taxe si impozite, dupa cum nu este corect ca oamenii sa plateasca impozite pe cladiri si terenuri mai mari decat persoanele juridice", spune Ralu Filip. El considera ca trebuie modificat Codul Fiscal astfel incat sa fie asigurata independenta administratiei locale, sa se stabileasca impozite mai mari pe jocurile de noroc si mai mici pentru cei care presteaza servicii pentru populatie, de la vanzatorii de legume si fructe pana la instalatori. "Trebuie sa stabilim si ce oras vrem sa avem din punct de vedere economic. Nu avem inca aceasta imagine de maine a Bucurestilor", conchide Ralu Filip. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic ralu filip