x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan: Acum se vede că Dragnea nu are un plan pentru români

Raluca Turcan: Acum se vede că Dragnea nu are un plan pentru români

27 Dec 2016   •   17:09
Raluca Turcan: Acum se vede că Dragnea nu are un plan pentru români

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că planul numărul 1 și singurul al lui Liviu Dragnea a fost acela de a guverna prin interpuși.

"PNL nu ia în calcul, în momentul de faţă, varianta suspendării preşedintelui, întrucât nu există niciun temei constituţional. Decizia dlui preşedinte de astăzi de a refuza propunerea este un temei constituţional, aşa cum este dreptul său constituţional de a desemna primul-ministru. Constituţia nu este încălcată în momentul de faţă. De aceea urmărim cu maximă suprindere această cramponare a dlui Dragnea pentru o persoană care satisface interesul personal şi ameninţarea cu suspendarea, pentru că nu există temei constituţional", a spus Turcan, la Parlament, adăugând că şeful statului urmează interesul public. 

Liderul PNL a susţinut că nu există temei legal pentru ca şeful statului să explice motivele respingerii propunerii de premier. 

Raluca Turcan a arătat că PNL solicită PSD să propună o nouă persoană pentru funcţia de premier. 

"Adevărul se vede limpede acum. PSD nu a avut nicio soluţie pentru oameni, pentru cei mulţi. Adevăratul plan al lui Liviu Dragnea a fost să guverneze în interes personal, să blocheze totul până în acest moment pentru a guverna prin interpuşi cu consecinţe nefaste asupra României. PSD a pierdut sprijinul oamenilor din momentul în care a decis că interesul personal este mai presus decât mandatul pe care l-au oferit cetăţenii, cetăţenii au votat ca PSD, ALDE şi alte partide (...) să guverneze în interes public, nu să ameninţe cu suspendarea. (...) Sper ca în aceste zile PSD să se gândească la faptul că a primit un mandat de la cetăţeni, să se gândească la faptul că România poate să fie condusă de un om care să respecte şi PSD şi interesul celor mulţi", a afirmat Turcan.

×