x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rareș Bogdan, despre negocierile cu PSD: Complicat, sunt două partide diferite ideologic

Rareș Bogdan, despre negocierile cu PSD: Complicat, sunt două partide diferite ideologic

11 Noi 2021   •   11:54
Rareș Bogdan, despre negocierile cu PSD: Complicat, sunt două partide diferite ideologic

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan spune că negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului sunt complicate: „Sunt două partide diferite din punct de vedere ideologico-doctrinar”.

Întrebat joi de jurnaliști cum merg negocierile cu PSD, Rareș Bogdan a spus: „Complicat, pentru că sunt două partide diferite din punct de vedere ideologico-doctrinar, din punct de vedere al abordării chestiunilor economice, sociale, și atunci e foarte greu. Pe de-o parte, sunt propuneri pe care le putem înțelege, de creșteri de pensii, de alocații, de înființări de ministere, dar sigur că noi nu am exclus niciodată și nu am blocat creșterile de salarii, pensii, de alocații, dar le facem în llimita veniturilor bugetare existente”.

Acesta spune că propunerile PSD ar avea un impact bugetar „undeva la 26 de miliarde”.

„Astăzi nu există acești bani. În schimb, putem să gândim, așa cum am anunțat și noi, noi am anunțat o creștere la pensii inițială de 7%, care era indexarea din 1 ianuarie, putem fără să dăm peste cap bugetul să mergem spre 10-11 la sută, dar nu știu dacă de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie. Cert este că se va putea discuta despre asta. Sigur că e interesantă propunerea de înființare a Ministerului Familiei, noi am cerut un minister speacial pentru diaspora”, a adăugat Rareș Bogdan.

Acesta a spus că discuțiile continuă în ceea ce privește cota unică.

„Sunt discutții legate de cota unică, la care PNL nu are cum să renunțe pentru că asta este filosofia noastră economico-bugetară. Cei de la PSD au anunțat cotă progesivă. La fel, chestiuni care țin de egalitarism. (...) Trebuie văzut, chestiunile de egalitarism țin de o altă perioadă, țin de comunism, noi trebuie să gândim extrem de clar, să avem grijă de nevoiași, dar să sprijinim mediul de afaceri”, a mai spus Rareș Bogdan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan