x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rareş Bogdan despre preluarea PNL Bucureşti: Dacă mi se acceptă condiţiile, probabil voi lua o decizie

Rareş Bogdan despre preluarea PNL Bucureşti: Dacă mi se acceptă condiţiile, probabil voi lua o decizie

03 Iun 2019   •   12:21
Rareş Bogdan despre preluarea PNL Bucureşti: Dacă mi se acceptă condiţiile, probabil voi lua o decizie
Sursa foto: Lucian Alecu

Liberalul Rareş Bogdan a declarat luni că, dacă sunt acceptate condiţiile sale, probabil va fi de acord să preia conducerea PNL Bucureşti.

"Eu sunt un om decent, care face lucrurile pas cu pas în viaţă. Dacă condiţiile mele se acceptă, probabil voi lua această decizie, dar condiţiile mele sunt extrem de dure şi nu ştiu dacă vor conveni: Opoziţie totală la PSD. PSD guvernează prost Capitala, deci nu voi accepta niciun fel de înţelegere de niciun fel. Nu voi vota nicio iniţiativă a primarilor PSD. Dacă ei sunt pregătiţi să intre în opoziţie radicală cu PSD, atunci vor accepta condiţia. Dacă vor accepta şi cererile mele care nu sunt de negociat - adică cei şase preşedinţi de sectoare vor fi aleşi de mine, nu de altcineva şi vor fi validaţi. Voi dizolva toate birourile de conducere actuale ale organizaţiilor şi îmi voi pune propriul meu secretar general şi cei trei prim-vicepreşedinţi. Dacă acceptă cei din conducerea naţională cererile mele, care sunt cât se poate de clare, adică nu Rareş Bogdan singur, cu o echipă ce nu îi aparţine, ci Rareş Bogdan şi echipa sa, atunci sunt pregătit să preiau Bucureştiul, altfel nu", a declarat Rareş Bogdan, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a anunţat luni că se retrage din această funcţie, în urma rezultatelor slabe obţinute la alegerile europarlamentare de organizaţia bucureşteană.

"Cel mai înţelept este să ne retragem. Voi rămâne implicat în organizaţia PNL Bucureşti şi în dezbaterile privind temele pe Bucureşti. PNL Bucureşti a avut o organizare bună şi a făcut tot ce trebuie pentru a susţine şi a ajuta campania PNL la nivel naţional. (...) Am preluat organizaţia la 12% cu 74.041 de voturi la alegerile locale din 2016. La alegerile europarlamentare de anul acesta, PNL Bucureşti a obţinut 15,7%, adică 145.952 de voturi. Este o dublare a numărului de voturi. Dar, ca preşedinte al PNL Bucureşti, eu şi întreaga echipă de conducere a PNL Bucureşti ne asumăm responsabilitatea pentru scorul la Bucureşti. Îmi asum răspunderea şi pentru că sunt de 23 de ani în PNL şi am făcut mereu ceea ce a fost cel mai bine pentru PNL. Trebuie însă să nu ne amăgim. Şi conducerea naţională a partidului este responsabilă pentru scorul PNL la Bucureşti", a precizat Buşoi, într-un comunicat transmis AGERPRES

×
Subiecte în articol: rares bogdan