x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rareş Bogdan susţine că vor veni la vot cel puţin 500.000 de români din diaspora

Rareş Bogdan susţine că vor veni la vot cel puţin 500.000 de români din diaspora

14 Mai 2019   •   15:41
Rareş Bogdan susţine că vor veni la vot cel puţin 500.000 de români din diaspora
Sursa foto: Lucian Alecu

Candidatul PNL pe prima poziţie a listei pentru alegerile europarlamentare, Rareş Bogdan, a declarat marţi, la Buzău, că vor merge la urne pe 26 mai "cel puţin 500.000 de români din diaspora", ceea ce va face ca prezenţa la vot să fie mult mai mare decât la precedentele alegeri europarlamentare.

"Va fi o prezenţă, potrivit ultimilor trei cercetări sociologice, de 39 la sută, la această prezenţă nu intră diaspora, măsurătorile sunt făcute doar în România, din diaspora vom avea minim 500.000 de cetăţeni care vor vota", a afirmat Rareş Bogdan.

Potrivit sursei citate, dorinţa de a vota a românilor din diaspora este extrem de mare, mai ales că alegerile europarlamentare se desfăşoară şi în ţări europene ca Italia, Spania, Marea Britanie, iar conaţionalii noştri vor lua exemplul vecinilor, prietenilor, colegilor de muncă din aceste ţări.

Raroş Bogdan a adăugat că aşteptările privind prezenţa ridicată la urne a românilor din diaspora se bazează şi pe numărul mare de secţii de vot deschise în ţările unde sunt comunităţile de români, precum şi pe faptul că oamenii vor să dea un vot de blam actualei guvernări.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi candidaţii liberali Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan şi Vlad Nistor s-au întâlnit, marţi, cu alegătorii din municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: rares bogdan