x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Război în PNL: Chiliman înlocuit cu Nicolăescu la conducerea Organizaţiei Bucureşti. Surse: Chiliman va demisiona din PNL

Război în PNL: Chiliman înlocuit cu Nicolăescu la conducerea Organizaţiei Bucureşti. Surse: Chiliman va demisiona din PNL

de Robert Veress    |    09 Apr 2012   •   09:14
Război în PNL: Chiliman înlocuit cu Nicolăescu la conducerea Organizaţiei Bucureşti. Surse: Chiliman va demisiona din PNL

Update 16:00: Andrei Chiliman si-a anuntat intentia de a demisiona din PNL, in urma destituirii sale de la sefia PNL Bucuresti. Surse apropiate edilului sectorului 1 sustin ca Andrei Chiliman va candida independent, iar USL va prezenta alt candidat pentru alegerile locale.

Deputatul liberal Ludovic Orban a declarat ca decizia schimbarii din functie a presedintelui PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, este una profund nedreapta, el apreciind ca o astfel de masura va afecta performanta partidului in alegeri, la nivelul Capitalei.

UPDATE 14:45 Intr-o conferinta de presa televizata, presedintele PNL, Crin Antonescu a anuntat destituirea lui Andrei Chiliman de la sefia organizatiei Bucuresti, in urma votului din Comitetul National Executiv. Din 47 de voturi, opt au fost impotriva, iar trei au fost voturi nule. Chiliman a fost inlocuit cu Eugen Nicolaescu, acesta obtinand 39 de voturi in favoarea sa. In aceeasi sedinta, Dan Cristian Popescu si Giani Dinu, liderii organizatiilor sectoarelor 2 si 4 ale PNL au fost inlocuiti cu Adrian Neacsu, respectiv Daniel Chitoiu. Antonescu nu a vorbit despre motivele destituirii celor trei, asteptand, probabil, conferinta de presa anuntata de Andrei Chiliman, inainte de un atac decisiv.

UPDATE 12:55 Andrei Chiliman va sustine o conferinta de presa astazi, la ora 18.00, la sediul PNL Bucuresti. Jurnalul.ro va va prezenta amanunte de la aceasta conferinta in timp real.

UPDATE 12:40 Pentru inlocuirea lui Chiliman la conducerea PNL Bucuresti a fost propus Eugen Nicolaescu, dar surse din PNL sustin ca acesta ar fi refuzat, astfel incat o varianta deschisa ramane Rares Manescu, vicepresedintele PNL.

Se pare ca, oficial, destituirea lui Andrei Chiliman va fi pusa pe seama rezultatelor din sondaje ale PNL in Bucuresti, care, desi bune, nu i-au conferit atu-ul necesar pentru a convinge PSD sa accepte la sectorul 6 un candidat liberal.

In presa au mai aparut informatii conform carora Andrei Chiliman ar fi negociat cu PSD, fara acceptul lui Crin Antonescu, pentru ca liberalii sa aiba candidat la sectorul 2, iar social-democratii la 6.

Stirea initiala

Venirea lui Sorin Frunzaverde in PNL si catapultarea brusca a acestuia in fruntea partidului, ca vicepresedinte, a tulburat foarte tare apele in Partidul Liberal.

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 si presedintele Organizatiei Bucuresti a PNL a iesit din sala, demonstrativ, in momentul votului pentru numirea lui Frunzaverde. Presedintii organizatiilor de sector 2 si 4 ale PNL, Dan Cristian Popescu si Giani Dinu, apropiati ai lui Chiliman, au votat impotriva.

Urmarea: in Biroul Politic Central s-a propus destituirea celor trei. La ora difuzarii acestei informatii, propunerea este discutata in Comitetul National Executiv – forul suprem decizional al partidului. Nu va fi o decizie simpla, fiindca primarul Sectorului 1 se bucura de un sprijin larg in interiorul PNL si o eventuala plecare a acestuia din partid ar putea antrena o miscare de rebeliune mai puternica decat cea provocata de plecarea lui Frunzaverde din PDL.

Surse din PNL au declarat ca, de fapt, mazilirea lui Chiliman era urmarita mai demult de Antonescu, iar votul in privinta lui Frunzaverde a fost doar prilejul asteptat pentru actiunea decisiva. De fapt, in spatele miscarii s-ar afla vicepresedintele PNL, Rares Manescu. Acesta a fost sustinut de Antonescu pentru a candida, din partea USL, pentru primaria Sectorului 6. Insa, cerbicia liderului PSD, Victor Ponta, a determinat PNL sa renunte la Sectorul 6. In schimb, vicele Manescu a dorit sa-si vada apropiatii pe listele de candidati la Consiliul General al Capitalei. Insa, in calea acestui deziderat se interpunea seful PNL Bucuresti, care avea propria lui lista de candidati.

×
Subiecte în articol: destituire chiliman