x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacția lui Orban, după explicațiile lui Dorneanu: Fac analiză politică? CCR, să judece după textele constituționale

Reacția lui Orban, după explicațiile lui Dorneanu: Fac analiză politică? CCR, să judece după textele constituționale

24 Feb 2020   •   21:50
Reacția lui Orban, după explicațiile lui Dorneanu: Fac analiză politică? CCR, să judece după textele constituționale

Ludovic Orban s-a întrebat dacă CCR a început să facă analiză politică, în contextul explicațiilor președintelui Curții Valer Dorneanu care a spus că trebuia desemnat premier un om care să poată coagula o majoritate parlamentară.

„Asta mi se pare... fac analiză politică? Eu cred că CCR trebuie să judece în funcție de textele constituționale. Dacă ne uităm la ultimii 3 ani de zile vedem că foarte multe solicitări ale PSD, conflicte juridice, sesizări, cum a fost cea legată de OUG 114, mai ales interzicerea cumului pensiei cu salariul în sectorul public. Culmea au judecat chiar oameni care sunt cumularzi. Foarte multe decizii au fost în favoarea PSD. Asta e statistic. Sigur au fost cazuri când a dat dreptate și PNL, însă pe cazuri clar neconstituționale”, a explicat Ludovic Orban, luni seara, la Digi 24, întrebat despre subiect.

Liderul PNL a adăugat că CCR a ajuns să îi spună Președintelui României ce să facă și a amintit despre cazul în care șeful statului a fost forțat să o revoce pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA.

„A ajuns CCR să spună ce trebuie să facă președintele, forțându-l pe președinte să o dea jos pe Laura Codruța Kovesi. Îmi pare rău, CCR nu judecă pe baza unor declarații politice. Acum ce o să facă? O să îi pună la detectorul de minciuni pe toți candidații la premier să spună dacă vor sau nu să facă o majoritate parlamentară?”, a conchis Orban.

Reacția vine după ce președintele CCR Valer Dorneanu a afirmat că judecătorii Curții nu au decis că șeful statului Klaus Iohannis nu trebuia să îl propună pe Ludovic Orban premier, ci o persoană care poate coagula majoritatea parlamentară care să susțină Guvernul.

CCR a admis, luni, că există un conflict constituţional între Președinție şi Parlament.

În urma acestei decizii, Klaus Iohannis e obligat să vină cu altă propunere de premier, deoarece, spun judecătorii, e neconstituţional să vii cu o propunere, ştiind că nu va exista majoritate parlamentară pentru a trece.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban