x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reactii - Misteriosul mare papusar din PSD

Reactii - Misteriosul mare papusar din PSD

de Aniela Nine    |    Lavinia Dimancea    |    25 Oct 2005   •   00:00
Reactii - Misteriosul mare papusar din PSD

Acuzatiile Rodicai Stanoiu, potrivit carora un lider PSD este "cancerul politicii romanesti" si "un mare papusar", contribuind la caderea partidului de la putere, au provocat deopotriva iritare si reticenta printre pesedisti.

Acuzatiile senatorului PSD Rodica Stanoiu, potrivit carora un lider important al partidului, "un mare papusar", a contribuit la caderea PSD de la putere si este un apropiat al ministrului Justitiei, Monica Macovei, au provocat deopotriva iritare si reticenta printre pesedisti.

Senatorul PSD Rodica Stanoiu a facut duminica seara in cadrul emisiunii "Zig Zag cu Ion Cristoiu", de la Antena 3, o declaratie-bomba: "Un lider important din PSD este un mare papusar, care ii spune «draga Monica» ministrului Justitiei si care in ultimele saptamani pe tabla mea de sah a aparut in cele mai grave momente ale mele. Este cancerul politicii romanesti, este unul care cade mereu in picioare. O sa ma trezesc cu amenintari. A contribuit la caderea PSD de la putere, multi colegi il acuza. Observa cineva ca intr-o intalnire se gudura pe langa presedintele Basescu. Stiu ca este foarte bun prieten cu persoane care-i sunt extrem de dragi si de apropiate doamnei Monica Macovei". Ieri, Rodica Stanoiu a refuzat sa nominalizeze persoana careia i-a adus aceste acuzatii. Desi a declarat ca nu ii este frica sa spuna despre cine este vorba, ea a promis ca acest moment va avea loc atunci cand va considera ea ca trebuie.

IRITARE. Rugat sa comenteze afirmatiile Rodicai Stanoiu, liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca nu a vazut emisiunea respectiva, precizand insa ca va solicita stenograma pentru a vedea daca afirmatiile Rodicai Stanoiu se incadreaza in depasirea acelei "linii a partidului", dincolo de care se dau sanctiuni. "PSD nu este o institutie de portrete-robot. Daca doamna Stanoiu are dovezi, vom discuta ceea ce are de spus. Trebuie sa stim ca atunci cand facem afirmatii trebuie sa le si probam", a spus Geoana. El a mentionat ca, daca exista dovezi, acestea trebuie prezentate justitiei. La randul sau, senatorul PSD Ion Iliescu s-a multumit doar sa comenteze ca Rodica Stanoiu are proba-bil "considerentele ei", dar si probe si a negat ca el ar cunoaste-o pe Macovei.

ALTE OPINII. Zgarcit in comentarii, presedintele executiv, Adrian Nastase, a spus ca nu a urmarit emisiunea si ca "este o prostie" sa i se puna astfel de intrebari, in timp ce liderul PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, a avansat ipoteza "tot ce se poate" cu privire la existenta unui lider care a dus la caderea PSD de la putere. In schimb, secretarul general, Miron Mitrea, a declarat ca banuieste la cine a facut referire Stanoiu. "Pe cel la care m-as fi gandit nu l-am recunoscut ca are acea relatie cu Monica Macovei, sa ii spuna «draga Monica». In partid nu ii cunosc pe prietenii personali ai Monicai Macovei. Or fi existand. Asa e in politica. Una sunt relatiile politice, alta relatiile personale", a spus Mitrea, precizand ulterior ca "stim cu totii la cine s-a gandit ea", dar el nu stie "de ce s-a gandit acum s-o arunce pe piata".

CIN’ SA FIE?
Dar cine este liderul PSD la care s-a referit Rodica Stanoiu? Surse din partid sustin ca personajul identificat de fostul ministru al Justitiei drept "cancerul politicii romanesti" este Viorel Hrebenciuc, liderul grupului parlamentar din Camera Deputatilor. Hrebenciuc ne-a declarat insa ca nu s-a simtit vizat de afirmatiile lui Stanoiu si ca nu stie la cine s-a referit.
×
Subiecte în articol: politic psd stanoiu rodica stanoiu