x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică REFERENDUM 2012. Aeroportul Otopeni NU are secţie de votare. ”Puteţi vota în străinătate”!

REFERENDUM 2012. Aeroportul Otopeni NU are secţie de votare. ”Puteţi vota în străinătate”!

29 Iul 2012   •   09:38
REFERENDUM 2012.  Aeroportul Otopeni NU are secţie de votare. ”Puteţi vota în străinătate”!
Cel mai mare aeroport al Romaniei nu are sectie de votare, desi numerosi cetateni aflati in tranzit doreau sa participe la referendum - dupa cum rezulta din scrisoarea trimisa la redactie de un cititor. Iata prin ce peripetii a trecut:
'Buna ziua. Ma numesc Cornea Daniel si in dimineatza zilei de 29.07.2012 am dus o matusa la AEROPORTUL OTOPENI (cel mai mare aeroport din tara noastra) si am cautat sectia de votare impreuna cu matusa mea ce pleca de dimineatza la ora 8.55 din tara. Am ajuns la aeroport la orele 7.22 si am intrebat la informatii, la bilete, si pe cei ce lucrau acolo unde gasim sectia de votare. Dupa ce am primit cateva raspunsuri de genul " mergeti la etajul I si pe culuar in stg ar trebui sa fie". Ajunsi acolo ni s-a spus : " aaaaa, nu este aici incercati pe culoarul acesta inapoi si in partea dreapta ". Bineinteles ca nu era nici acolo nimik. Mai aveam putin si intrebam si pe cei ce matura pentru ca cei pe care i-am intrebat pe parcursul deplasarii au ridicat toti din umeri si ca sa fie bataia de joc completa am mai primit un raspuns de la o doamna ce parea mai pusa la punct cu ce se intampla pe acolo care ne-a dat urmatoarea replica : " anul acesta nu avem sectie de votare, incercati la urmatoarele alegeri ".
Cat ne-am plimbat de la stanga la dreapta si de jos sus, vreau sa precizez ca se formase un fel de trenulet in spatele nostru, trenulet de persoane ce vroiau sa voteze si ne plimbam de colo-colo dupa spusele angajatilor aeroportului OTOPENI. La auzul vorbelor doamnei ce parea sa stie ce se intampla prin aeroport trenuletul s-a despartit, fiecare ducandu-se catre poarta ce urma sa se deschida pentru a pleca fiecare catre destinatia dorita.
Eu si matusa am revenit la INFORMATII unde ni s-a comunicat ca : " am vorbit cu superiorii mei si au spus ca nu exista sectie de votare in aeroport, dar poate o veni una mobila mai tarziu ". M-a bufnit efectiv rasul la raspunsul acelei domnite. Am plecat din fata ghiseului stimabilei doamne si am sunat de pe telefon la 112, am cerut numarul de telefon de la Biroul Electoral Central, unde am comunicat ce doream si anuma sa voteze matusa mea si ca impreuna cu ea mai doreau sa voteze si alte zeci de persoane. Mi s-a confirmat faptul ca la Aeroportul OTOPENI nu exista sectie de votare si ca nici nu se poate trimite una mobila ptr ca acele sectii mobile sunt doar pentru cei ce nu se pot deplasa. Si am intrebat-o respectuos ce pot face in aceasta situatie ?? Matusa mea unde voteaza. Mi s-a raspuns ca poate vota in tara unde pleaca. Adica in ROMANIA nu se poate sa voteze dar daca tine neaparat poate sa voteze in afara tarii.
Va aduc la cunostinta ca toate astea s-au intamplat in decurs de 50-60 minute cat am stat in aeroport. Deci in aproximativ o ora s-au pierdut cateva zeci de voturi de care stiu eu si matusa si care i-am vazut eu, dar cati or mai fi cautat separat ? Cate voturi s-au pierdut astazi datorita unei lipse de urne in cel mai mare aeroport din tara ?? Se pun urne in gari si restaurante si nu se putea pune o urna in cel mai mare aeroport din tara ?'

×