x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Renate Weber şi Norica Nicolai, excluse din PNL

Renate Weber şi Norica Nicolai, excluse din PNL

de Agerpres    |    27 Mai 2015   •   18:49
Renate Weber şi Norica Nicolai, excluse din PNL

Conducerea vechiului PNL a decis miercuri excluderea din partid a europarlamentarilor Renate Weber şi Norica Nicolai, potrivit unor surse politice.

Propunerea de excludere a celor doi europarlamentari va fi făcută Biroului Politic Naţional al PNL. 

Reporterul Antena 3, Iosif Buble, a explicat că, în urma unui vot din BPN-ul PNL, cele două au fost excluse din partid. Anterior, acestea au fost somate să revină în grupul PPE. Au refuzat şi în acest moment sunt în afara partidului.

Norica Nicolai a explicat, într-o intervenţie telefonică în emisiunea "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3, că decizia era previzibilă şi că se simte un om liber acum.

"Era o decizie previzibilă pentru acest nou partid. Eu vă urmăream, vă urmăream dezbaterea legată de funcţionara puterilor în stat. În sfârşit sunt un om liber. Niciodată în cariera mea nu am făcut compromisuri. Am explicat şi în congresul PNL că nu sunt de acord cu această fuziune. Niciodată nu voi spune altceva. Este un gest de onestitate politică. Nu am alte comentarii de făcut pentru această decizie. Sigur, rămân europarlamentar liber, membru şi vicepreşedinte al ALDE."

"Nu am participat la nicio reuniune a PNL şi cred că decizia pe care au luat-o astăzi, după ce ne-au somat să trecem la PPE, şi pe mine şi pe doamna Weber, este o decizie pe care PNL şi-o asumă şi pe care eu o respect."

De asemenea, Renate Weber a explicat că nu este surprinsă neapărat, dar că şi-ar fi dorit să aibă o discuţie cu conducerea partidului înainte de a se ajunge la această decizie.

"Nu e vorba de surprindere, eu am avut un schimb de mesaje, la un moment dat, cu conducerea partidului şi am explicat de ce trecerea de la PPE la ALDE este un gest firesc, în conformitate cu promisiunile făcute, am primit sute de mesaje care exact asta îmi spuneau, că asta aşteptau, pentru că voturile au fost pentru principiile şi valorile liberale. Nu mă surprinde. Sigur, nu este un moment plăcut. Aş fi vrut să am chiar o discuţie cu colegii din partid."

"Sigur că am candidat pe listele PNL. Am făcut parte din acest partid încă de când am intrat în viaţa politică dar toată campania am făcut-o dând toate asigurările cu privire la prezenţa mea în ALDE. Eu am aflat despre trecerea PNL la PPE chiar a doua zi după alegeri, din conferinţa de presă a domnului Antonescu. PNL a purtat toate negocierile cu PPE într-o formulă netransparentă. Am fost puşi în faţa unui fapt împlinit."

×