x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică RESTRUCTURARE CU ORICE PREŢ/Prigoana de la Palat

RESTRUCTURARE CU ORICE PREŢ/Prigoana de la Palat

de Gabriela Antoniu    |    12 Feb 2009   •   00:00
RESTRUCTURARE CU ORICE PREŢ/Prigoana de la Palat

Ofensiva împotriva vechilor angajaţi ai Cancelariei premierului Boc capătă noi dimensiuni. Oamenilor li se cer rapoar­te zilnice detaliate despre ce au de gând să facă şi ce au făcut într-o zi de lucru. Angajaţilor li s-au mai ce­rut gradele de rudenie cu alţi angajaţi ai instituţiei.



Cătălin Baba, şeful Cancelariei premierului Boc este pus pe fapte mari şi totul în numele crizei şi eficientizării acti­vităţii în instituţia pe care o conduce. După ce a semnat două ordine prin care îşi chema subordonaţii la examen şi îi anunţa care este programul de lucru, cum pot părăsi instituţia în timpul serviciului, că nu vor mai primi sporuri, că angajaţii care cumu­lează pensia cu salariul vor fi puşi pe liber şi că li se vor tăia din bugetele de deplasări, telefonie şi accesul la maşinile de serviciu, Cătălin Baba a mai produs o directivă.

El a semnat o notă pentru realizarea unor măsuri cu privire la activitatea zilnică desfăşurată de personalul angajat în cadrul Cancelariei. Po­trivit acestei note, transmisă fiecărei direcţii din structura Cancelariei, Cătălin Baba cere realizarea unui raport centra­lizat zilnic pentru fiecare angajat, care trebuie să cuprindă în mod obligatoriu ur­mă­­toarele: în prima secţiune, plani­fi­ca­rea centralizată a activităţii ce urmează a se desfăşura în ziua în curs; în cea de-a doua parte, prezentarea distinctă a acti­vităţilor care au fost desfăşurate, conform planificării, în ziua anterioară în­toc­mirii raportului.

REDUCERI ŞI NU PREA...
Această notă, ca şi cele două ordine semnate de Cătălin Baba, face parte dintr-o serie de măsuri menite să restructureze Cancelaria prim-ministrului, aşa cum se angaja deunăzi Emil Boc. Numai că, în acest caz, Boc lucrează cu o dublă măsură: dă oameni afară pentru a reduce cheltuielile, dar angajează alţii. Şi nu din Bucureşti, ci aduşi tocmai de la Cluj, asi­gurându-le cazare şi transport gratuit.

De altfel, potrivit NewsIn, pentru transportul angajaţilor, Cancelaria va cheltui cu 265.000 de lei mai mult faţă de 2008, respectiv 350.000 de lei, în timp ce alo­caţia pentru locuinţe va fi mai mare cu 124.000 de lei. Cheltuielile pentru locuin­ţa de serviciu folosită de salariat şi de fa­milia sa - cresc şi ele cu 210%, respectiv cu 271.000 de lei. În plus, măsurile de res­tructurare au început să fie puse în practică după ce Emil Boc şi-a pus în diverse funcţii apropiaţi aduşi de la Cluj, în frunte cu şeful Cancelariei, Cătălin Baba.

ŞOFERUL DEVENIT CONSILIER
Potrivit unor surse guvernamentale, clujenii aduşi de Boc, cazaţi în apartamente de protocol, nu excelează la capitolul profesionalism. Sunt daţi exemplu Peter Pal, secretar personal al lui Boc, şi Marius Buze, consilier personal al pre­mie­rului. Primul, spun sursele ci­ta­te, "e un om bun la toate, fără studii, fost simplu angajat la Primăria Cluj-Na­poca", iar cel de-al doilea "a fost şoferul perso­nal al lui Emil Boc timp de opt ani la PD-L Bu­cu­reşti". Despre ceilalţi clujeni, sursele ci­tate spun că au atitudine arogantă faţă de subordonaţi, îi şicanează, dorind cu orice preţ să-i dea afară. Mai mult, aceleaşi sur­se susţin că angajaţilor Cancela­riei li s-au mai cerut gradele de rudenie ale an­ga­ja­ţilor în cadrul insti­tu­ţiei, în timp ce, coincidenţă sau nu, la Ca­binetul premierului este adusă o nouă angajată, pe nume Mi­haela Boc. De ase­menea, ce­lor care pleacă mai devreme de la serviciu li se cer note explicative, ceea ce ar fi în regulă dacă acelaşi lucru i s-ar fi cerut şi consilierei lui Boc, Andreea Vass, surprinsă recent de paparazzi CAN-CAN la taclale într-o cafenea, în timpul programului!

 
"Numărul de personal din Cancelaria premierului va fi redus de la 313 posturi la 167 de angajaţi, iar bugetul pentru transportul demnitarilor între Bucureşti şi localitatea de domiciliu va fi plafonat la 84.640 lei, nivelul din 2008"
Cătălin Baba

×
Subiecte în articol: politic