x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reuniune - Cooperare in Europa de Sud-Est

Reuniune - Cooperare in Europa de Sud-Est

11 Mai 2005   •   00:00

Astazi are loc, la Palatul Parlamentului, cea de-a opta reuniune a sefilor de stat sau de guvern ai tarilor membre ale Procesulu de guvern ai tarilor ala neinstitutionalizata, infiintata in 1996, la initiativa Bulgariei.

Cu aceasta ocazie, potrivit ministrului Razvan Mihai Ungureanu, vor fi adoptate trei documente: o declaratie comuna cu referire clara la tragediile care afecteaza vietile a mii de cetateni ai Romaniei si Serbiei, in urma inundatiilor din ultimele saptamani; un raport al presedintelui in exercitiu al SEECP, respectiv Romania; un document privind activitatea Comitetului director al SEECP. O prioritate a SEECP va fi, in perioada urmatoare, crearea unei zone de liber schimb si a unei piete integrate de energie.

SECURITATE. Ieri, ministrii de Externe ai tarilor din Sud-Estul Europei s-au intalnit, la Bucuresti, pentru a discuta despre intensificarea legaturilor economice si de securitate. In aceasta perioada, traseul oficial pe care-l parcurg oficialii prezenti la Bucuresti este supus unor ample masuri de siguranta.

×
Subiecte în articol: politic