x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Robert Cazanciuc: Președintele României dă vina, în mod inadmisibil, pe Parlament pentru prostiile Guvernului său

Robert Cazanciuc: Președintele României dă vina, în mod inadmisibil, pe Parlament pentru prostiile Guvernului său

14 Iul 2020   •   16:07
Robert Cazanciuc: Președintele României dă vina, în mod inadmisibil, pe Parlament pentru prostiile Guvernului său

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a afirmat, marți, în cadrul unei declarații de presă, la Parlament, că președinele Klaus Iohannis dă vina pe Parlament cu privire la legea carantinării și izolarii în mod „inadmisibil”. 

„Am văzut un pic mai devreme o declaraţie a preşedintelui României în care în mod inadmisibil dă vina pe Parlament pentru prostiile Guvernului său. Este cu totul inacceptabil ca preşedintele Iohannis să pună pe seama Parlamentului numărul de cazuri pozitive din ultimele zile. (...) Nu acceptăm să ne dea lecţii, nu acceptăm şantajul. (...) Preşedintele Iohannis vine acum să apere inepţiile din proiectul Guvernului. Apără lipsirea de libertate abuzivă din proiectul Guvernului, apără confiscarea abuzivă a bunurilor pe motiv de pandemie, aşa cum a propus Guvernul său, apără munca forţată la care vor fi supuşi medicii prin proiectul Guvernului. Nu vom accepta acest lucru. Pandemia nu poate fi invocată pentru a omorî democraţia", a susţinut Cazanciuc.

De asemenea, Cazanciuc a menționat că este nevoie de o lege a carantinei, însă trebuie să conțină garanții că restrângerea drepturilor cetățenilor nu se face în mod abuziv. 

„PSD nu tergiversează nimic. Când domnul Iohannis era în weekend vă reamintesc că Parlamentul lucra până la 4,00 dimineaţa. Parlamentarii PSD au fost aici pentru a repara prostiile Guvernului Orban. PSD vrea să facă o lege nu doar pentru autorităţi, ci mai ales pentru cetăţeni", a mai spus Robert Cazanciuc.
 

×