x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Robert Turcescu anunţă că va cere excluderea din partid a trei consilieri generali PMP

Robert Turcescu anunţă că va cere excluderea din partid a trei consilieri generali PMP

21 Sep 2016   •   21:48
Robert Turcescu anunţă că va cere excluderea din partid a trei consilieri generali PMP
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Preşedintele organizaţiei bucureştene a Partidului Mişcarea Populară, Robert Turcescu, a anunţat că va cere excluderea din formaţiunea politică a trei consilieri generali PMP, care nu au părăsit şedinţa CGMB de miercuri, aşa cum au făcut colegii lor. 

"În CGMB suntem patru consilieri generali aleşi pe listele PMP, la care, teoretic, după fuziunea PMP - UNPR ni s-au mai adăugat doi colegi de partid via UNPR. Deci şase. Azi am decis, în calitate de lider de grup, să părăsim şedinţa în desfăşurare a CGMB din mai multe motive: ordinea de zi populistă întocmită de Firea, atitudinea sfidătoare şi obraznică a majorităţii PSD - ALDE faţă de ceea ce înseamnă dezbaterea democratică într-un astfel de for. Din cei şase consilieri generali PMP, trei au decis să rămână în şedinţă", a scris Turcescu pe Facebook. 

El a adăugat că este vorba despre de cei doi "colegi" veniţi de la UNPR (Florentina Gherghiceanu şi Mihai Varză), dar şi de Lucian Iliescu. 

"În următoarea şedinţă a forurilor de conducere ale PMP voi propune excluderea lor din partid. PMP nu este şi nu trebuie să fie asociat cu majoritatea PSD - ALDE din Consiliul General, o majoritate care se dovedeşte pe zi ce trece a fi din ce în ce mai toxică pentru Bucureşti", a adăugat Turcescu. 

Consilierii generali ai PNL, USB şi PMP au părăsit sala în care se desfăşura, miercuri, şedinţa CGMB, reproşând PSD şi ALDE faptul că nu respectă dreptul la dialog. 

Robert Turcescu a declarat că ordinea de zi a CGMB cuprinde aproape exclusiv "măsuri populiste, o agendă bizară, paralelă cu nevoile bucureştenilor". 

"Discutăm despre aprobarea înfiinţării şi aprobarea aprobării înfiinţării. În niciun caz despre lucruri concrete, când de fapt ne aflăm într-un Bucureşti care are probleme de infrastructură grave. Se apropie iarna. Când plouă e inundaţie în toată Capitala. Noi azi am fost mai mult decât atât, puşi cu toţii, ca la şcoală, să stăm cuminţi în băncuţele noastre, nu cumva să o deranjăm pe doamna primar general, nu cumva să îndrăznim să avem opinii contrare", a susţinut Turcescu. 

Lucian Iliescu, care a revenit în sală după întreruperea şedinţei, a luat cuvântul pe marginea proiectelor dezbătute. Întrebat care este motivul pentru care nu s-a alăturat colegilor săi, el a declarat, pentru AGERPRES, că preferă să facă opoziţie din sala de şedinţă. AGERPRES

×