x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Secretar de stat în MS, despre controlul la Obregia: Au trecut 6 luni și nu au demarat proiectul

Secretar de stat în MS, despre controlul la Obregia: Au trecut 6 luni și nu au demarat proiectul

de Redacția Jurnalul    |    25 Aug 2023   •   15:45
Secretar de stat în MS, despre controlul la Obregia: Au trecut 6 luni și nu au demarat proiectul

Deși au trecut aproape 6 luni de la semnarea contractului, nu s-au demarat efectiv procedurile de implementare, afirmă secretarul de stat în MS Alexandru Rogobete în controlului de la Spitalul de Psihiatrie Obregia: „Duce nemijlocit la întârzieri în PNRR și va afecta, global, întregul program”.

„Discutăm despre un proiect în valoare de 5,7 milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii medicale ambulatorie în Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia, spital aflat în subordinea Primăriei Capitalei. Proiectul a fost aprobat pentru finanțare integrală din PNRR în 02 Februarie, iar contractul de finanțare a fost semnat la scurt timp după. Mă îngrijorează faptul că, deși au trecut aproape 6 luni de la semnarea contractului, această unitate sanitară nu a demarat efectiv procedurile de implementare, fapt care va duce nemijlocit la întârzieri în PNRR și va afecta, global, întregul program! Ministerul Sănătății, în calitate de finanțator și de coordonator național PNRR pentru componenta Sănătate monitorizează fiecare procedură de achiziție publică realizată cu bani europeni nerambursabili! Atunci când sunt sesizate încălcări sau vor exista suspiciuni cu privire la posibile fapte de corupție, vă asigur că vom interveni rapid și nu vom accepta ca cineva, indiferent cine este, să pună în pericol acest Program. PNRR este ultimul tren pentru schimbarea înfățișării sistemului de sănătate din România”, declară Alexandru Rogobete

El afirmă că are „toleranță zero pentru cei care risipesc chiar și un euro”.

„Oameni buni! Dacă nu utilizăm corect, transparent și în beneficiul pacienților acești bani (sume istorice pentru România) pentru a dezvolta spitalele, pentru a crește siguranța pacienților și actului medical, nu mai avem nicio altă șansă! În concluzie, pe aceeași lungime de undă cu ministrul Sănătății, în calitate de Secretar de Stat responsabil de coordonarea la nivel național a PNRR din Sănătate, spun ferm: toleranță zero pentru cei care risipesc chiar și un euro din acest program! Aviz amatorilor”, adaugă secretarul de stat.

Rogobete afirmă că, în urma rezultatului corpului de control, dacă va fi cazul, „cu siguranță” va rezilia contractul de finanțare.

„Acest lucru se va întampla în cazul tuturor beneficiarilor unde identificăm nereguli grave și fapte de corupție”, conchide Rogobete.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: control obregia