x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Românii blocați în Israel ar trebui să plătească 350 de euro pentru zborul către casă

Românii blocați în Israel ar trebui să plătească 350 de euro pentru zborul către casă

de Redacția Jurnalul    |    09 Oct 2023   •   17:05
Românii blocați în Israel ar trebui să plătească 350 de euro pentru zborul către casă

Românii care au rămas blocați în Israel de la începutul conflictului militar dintre Hamas și Israel ar fi puși, conform surselor, să plătească 350 de euro pe un bilet de avion. Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a reacționat luni, într-o conferință de presă: „Nu cunosc tariful”.

„Nu cunosc tariful, dar cu certitudine, mâine, după alte vizite, voi avea o discuție cu membrii Guvernului şi cu ministrul Transporturilor să vedem unde ne putem încadra, pentru că am înţeles că multe companii la care ei aveau deja bilet de fapt nu urmează să le returneze banii, ci le oferă alte călătorii, ceea ce nu mi se pare corect”, a declarat premierul Ciolacu.

Patriarhia Română a transmis, luni, că „într-o foarte mare proporție, pelerinii români aflați în ultimele zile în Israel s-au întors cu bine acasă”. Este vorba despre aproape 800 de cetățeni români aflați în pelerinaj la Locurile Sfinte.

Ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, a dat informații în legătură cu situația românilor pe care războiul declanșat de Hamas i-a surprins în Israel. Ea precizează că până luni dimineață au fost repatriați 802 cetățeni români. Numărul celor rămași este încă necunoscut.

„Voi sta de vorbă şi cu preşedintele de la Consiliul Concurenţei şi cu ministrul Transporturilor. Nu vorbim de foarte mulţi cetăţeni. Acum, erau şi persoane aflate în pelerinaj... Presupun că vom discuta de la caz la caz, în funcţie de venituri, ca să acoperim aceste sume. Important este că multe companii au refuzat să mai facă aceste curse şi mulţumesc TAROM-ului care a dorit să își asume riscuri şi să îi repatrieze pe români. Nu este nevoie de aeronave militare”, a transmis Marcel Ciolacu.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Israel Marcel Ciolacu hamas tarom