x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Romănii din Italia, puşi pe goană

Romănii din Italia, puşi pe goană

de Carmen Vintila    |    17 Noi 2007   •   00:00
Romănii din Italia, puşi pe goană
Sursa foto: Dan Marinescu/

Preşedintele PRM, C.V. Tudor, singurul parlamentar care a mers in Italia, avertizează că in Peninsulă s-a instalat o prigoană a romănilor, stare de fapt ce se regăseşte şi in anunţurile de angajare din mica publicitate.


Preşedintele PRM, C.V. Tudor, singurul parlamentar care a mers in Italia, avertizează că in Peninsulă s-a instalat o prigoană a romănilor, stare de fapt ce se regăseşte şi in anunţurile de angajare din mica publicitate.


"Am făcut efectiv un «tur de forţă», reuşind ca, in cursul unei singure zile, să mă intălnesc şi săvorbesc cu un foarte mare număr de membri ai Parlamentului italian - circa 15 senatori şi peste 25 de deputaţi, precum şi cu doi miniştri care deţin portofolii-cheie in Guvernul Romano Prodi", a declarat ieri liderul PRM, C.V. Tudor, proaspăt intors din vizita in Italia. Deşi pe lista pentru această deplasare s-au inscris mai mulţi parlamentari, in Italia nu a mai ajuns decăt Vadim Tudor. Nici măcar cel care a venit cu ideea, deputatul liberal Relu Fenechiu, nu a mai mers. Ca atare, Vadim a cerut Parlamentului să le impute absenţilor aproximativ 1.000 de euro, costul biletelor de avion cumpărate pentru ei la business-class.


LA PARLAMENT. In Italia, Vadim Tudor s-a intălnit cu senatorul Andrea Manzella, preşedinte al Comisiei pentru politici ale UE din Senatul Italiei, care i-a prezentat acestuia un proiect cu opt amendamente la Decretul-lege al Guvernului Romano Prodi. Printre obiecţiile comisiei se numără posibilitatea expulzării şi a familiilor celor aflaţi in culpă. Potrivit liderului PRM, şi Comisia pentru justiţie a Senatului a formulat amendamente la Decret. Acestea urmează să fie supuse votului plenului imediat după ce se votează Bugetul, după cum a arătat C.V. Tudor. Liderul PRM a mai spus că italienii l-au supus unui "foc incrucişat" al intrebărilor, in special pe tema faptului că, in acest an, Guvernul Tăriceanu nu a accesat nici un ban de la Comunitatea Europeană pentru programe de socializare şi şcolarizare, crearea de locuri de muncă. Liderul PRM s-a intălnit şi cu reprezentanţii Asociaţiilor Romăneşti, de la care a aflat că "se păndea mai demult momentul pentru declanşarea unei prigoane antiromăneşti". "Se doreşte ca prin alungarea romănilor să se creeze locuri de muncă pentru italienii ceva mai săraci din Sud... Romănii sunt pe primul loc in ceea ce priveşte accidentele mortale de muncă. Aproximativ 30 de romăni au murit in astfel de accidente in 2007... Au inceput să apară in presa din Peninsulă anunţuri pentru tot felul de angajări, in care se specifică: «Nu romăni!»", au fost concluziile prezentate de Vadim in urma intălnirii cu romănii de acolo.


Liderul PRM a acuzat autorităţile italiene că nu iau măsuri impotriva "recrudescenţei manifestărilor cu caracter extremist". "Pentru mine a reprezentat un şoc ceea ce mi-a relatat pastorul Pomohaci, şi anume că la Inchisoarea Coelli, din Roma, sunt intemniţaţi 250 de conaţionali ai noştri, cărora nu li s-a stabilit nici o vinovăţie, dar despre care şefii puşcăriei spun: «Lasă-i aici, că sunt romăni!»", a mai povestit Vadim Tudor.

×
Subiecte în articol: politic