x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rovana Plumb: "Există şi modele de spitale care costă mai puţin, Darius Vâlcov şi Codrin Ştefănescu ştiu ce spun”

Rovana Plumb: "Există şi modele de spitale care costă mai puţin, Darius Vâlcov şi Codrin Ştefănescu ştiu ce spun”

06 Noi 2018   •   22:26
Rovana Plumb: "Există şi modele de spitale care costă mai puţin, Darius Vâlcov şi Codrin Ştefănescu ştiu ce spun”

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, le dă dreptate lui Darius Vâlcov şi Codrin Ştefănescu, în cazul spitalelor regionale. Rovana Plumb spune că există şi modele de spitale care costă mai puţin, care se pot face prin parteneriat public-privat, fără a ignora banii de la UE. 

”Darius Vâlcov şi Codrin Ştefănescu ştiu ce spun. Vâlcov a explicat foarte clar. Costul unui spital regional, de exemplu la Iaşi, ajunge la 530 milioane de euro. Şi construcţia, pe lângă partea de pregătire. Documentaţia tehnică e făcută de specialişti, prin asistenţa acordată de BEI. Sunt şi modele de spitale care costă mai puţin, care se pot face prin parteneriat public-privat. Nu înseamnă că nu utilizăm bani europeni. (...) Fondul european care finanţează această construcţie este supraangajat în momentul de faţă, noi am dat drumul la proiecte care să fie depuse indiferent de zonă, conform strategiei pentru România, nu mai e loc să mai găsim nişte fonduri, am realocat între ele”, a declarat la, Digi24, Rovana Plumb.

×