x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan: Salarizarea în domeniul cultural este una jenant de mică

Raluca Turcan: Salarizarea în domeniul cultural este una jenant de mică

de Redacția Jurnalul    |    15 Oct 2023   •   20:59
Raluca Turcan: Salarizarea în domeniul cultural este una jenant de mică

„Salarizarea în domeniul cultural este una jenant de mică”, spune ministrul Culturii, Raluca Turcan. Ea afirmă că Ministerul Muncii a acceptat propuneri pentru ca profesioniștii din acest domeniu să fie „stimulați să performeze”.

„În condiţiile în care salarizarea în domeniul cultural este una jenant de mică, am primit confirmarea că faptul că am realizat o variantă de lege a salarizării pentru domeniul cultural prin care să fie stimulaţi debutanţii, să fie înlăturate inechităţile de salarizare între funcţiile de management şi execuţie din domeniul cultural, să fie redus decalajul dintre instituţiile aflate în subordinea autorităţilor naţionale şi cele locale, mă face să afirm, fără nicio reţinere, că, dacă aceste propuneri pe care noi le-am transmis Ministerului Muncii şi care au fost acceptate de către Ministerul Muncii vor intra în vigoare, atunci profesioniştii vor intra în domeniul cultural şi, în acelaşi timp, angajaţii din domeniu vor fi stimulaţi să performeze”, a spus ministrul Culturii.

Ministrul a afirmă că, inclusiv în mediul privat, „se resimte lipsa unor profesionişti pe domeniul cultural”.

„Nu poţi să determini oamenii să activeze în domeniul cultural, dacă ei au perspectiva unei salarizări la pământ. Şi atunci, chiar din partea unor profesionişti care au investit resurse personale pentru dezvoltarea unui muzeu unicat în România (Muzeul Textilelor - n.r.), am primit confirmarea că salarizarea trebuie reaşezată complet în domeniul cultural”, a completat Raluca Turcan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: salarii cultura