x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Săptămână decisivă pentru instalarea noului Guvern

Săptămână decisivă pentru instalarea noului Guvern

27 Oct 2019   •   10:54
Săptămână decisivă pentru instalarea noului Guvern

Săptămână decisivă pentru instalarea noului Guvern. Premierul demis Viorica Dăncilă a convocat o nouă ședință de guvern chiar la ora la care Parlamentul stabilește când vor fi audiați noii miniștri propuși de Ludovic Orban și când va fi dat votul în plen, scrie Antena 3.

În tot acest timp, liberalii își fac calcule. În cazul în care parlamentarii PMP (18 aleși) și cei de la Pro România (32) decid să voteze favorabil, atunci Guvernul Orban are șanse să fie învestit.

Vineri, Premierul desemnat, Ludovic Orban, anunța că liberalii sunt în discuţii individuale cu 25 de parlamentari independenţi şi de la PSD, iar pentru că Victor Ponta a anunţat că nu sprijină învestirea noului Cabinet, vor fi demarate discuţii individuale şi cu parlamentarii de la Pro România pentru a-i convinge să asigure cvorumul de şedinţă.

"V-am spus că suntem în discuţii individuale cu peste 25 de parlamentari (de la PSD şi neafiliaţi politic - n.r.). Sigur că acum, fiind în situaţia în care Victor Ponta a anunţat că nu sprijină învestirea Cabinetului, evident vom discuta individual şi cu parlamentarii de la Pro România, pentru a fi prezenţi şi pentru a participa la asigurarea cvorumului. Suntem în discuţii continue şi sunt la fel de încrezător că vor exista mulţi parlamentari care să susţină guvernul. Au şi fost date declaraţii din partea unor parlamentari independenţi, din partea unor parlamentari, inclusiv PSD, prin care s-a anunţat intenţia de a susţine învestirea guvernului", a afirmat Orban la sediul central al PNL.

El a menţionat că parlamentarii care votează învestirea Guvernului Orban "servesc un interes fundamental pentru România", şi anume interesul de a avea un guvern care să rezolve "gravele probleme" cu care se confruntă ţara.

×
Subiecte în articol: instalare guvern ludovic orban