x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Săptămâna patimilor politice la Instanța Supremă

Săptămâna patimilor politice la Instanța Supremă

de Marius Gîrlașiu    |    12 Apr 2017   •   10:33
Săptămâna patimilor politice la Instanța Supremă

După ce Liviu Dragnea a început Săptămâna Mare cu o vizită la Înalta Curte, ieri a venit rândul celui de-al doilea om în stat să dea ochii cu judecătorii. Preşedintele Senatului, C.P. Tăriceanu, a fost audiat în procesul în care DNA îl acuză de mărturie minci­noasă şi favorizarea făptuitorului în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării Fermei Băneasa.

Înainte să-i vină rândul în sala de judecată, Tăriceanu s-a întreţinut minute bune pe holurile ÎCCJ cu Dan Şova. Fostul senator PSD a avut şi el termen în dosarele Rovinari-Turceni și CET Govora. La finalizarea audierilor din instanţă, preşedintele Senatului s-a dezlănţuit în faţa jurnaliştilor, acuzând DNA că „este un fel de poliţie politică în România”. Liderul ALDE a mai acuzat că procurorii recurg la o „vânătoare” şi are informaţii că DNA le-a cerut altor inculpaţi să facă denunţuri pe numele său. „Cred că este evident că se urmăreşte cu totul şi cu totul altceva decât un proces corect. Hotărârea va fi dată de instanţă, dar este clar că procurorii fac ceea ce se numeşte vânătoare. Este inacceptabil acest comportament din partea procurorilor, care încearcă să smulgă denunţuri de la cei care sunt anchetaţi împotriva anumitor persoane”, a acuzat Tăriceanu. Procurorii DNA Braşov îl acuză pe Tăriceanu că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retroce­dării fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic. Procesul lui Tăriceanu a început pe data de 14 martie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi va avea următorul termen pe 25 aprilie. În dosarul lui Dan Şova, fostul deputat PSD Cristian Rizea a declarat în instanţă că nu-şi mai aminteşte cu ce sumă i-a vândut o vilă din Bucureşti fostului senator, însă, potrivit înţelegerii, trebuia să primească lunar, pe lângă banii primiţi iniţial, câte 5.000 de euro, pe o perioadă de trei-patru ani. „Având în vedere relaţia de prietenie şi apropiere cu Şova, am avut încredere în acesta, i-am predat imobilul chiar în ziua semnării actelor la notariat şi am convenit să îmi plătească restul în tranşe de 5.000 de euro pe lună pe o perioadă de trei-patru ani”. DNA susţine că banii cu care ar fi fost cumpărat imobilul ar fi fost obţinuţi din contractele casei de avocatură a lui Dan Şova cu CET Govora.

 

Atât de frică îmi este că, după cum aţi văzut, de doi ani de zile nu am pregetat să arăt modul defec­tuos în care funcţionează DNA. C.P. Tăriceanu, preşedintele Senatului

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu dan sova