x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sassu, cenzurat de Culcer

Sassu, cenzurat de Culcer

de Carmen Vintila    |    16 Oct 2007   •   00:00
Sassu, cenzurat de Culcer

Audiat ieri in Comisiile parlamentare de cultură, preşedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, a declarat că a fost cenzurat de Rodica Culcer la difuzarea comunicatului in care acesta apreciază că difuzarea inregistrărilor audio şi video cu discuţiile Remeş - Mureşan - Ciorbă nu e "corectă, legală şi oportună".Â



Preşedintele TVR, Alexandru Sassu, a acuzat-o ieri pe Rodica Culcer că i-a cenzurat comunicatul de presă difuzat pe post a doua zi după ce au apărut imaginile cu Decebal Traian Remeş. Cu toate acestea, el spune că nu are de gănd să o inlocuiască din funcţia de director al Direcţiei Ştiri.


Comisiile de cultură ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis ieri, in urma audierii directorului TVR, Alexandru Sassu, să sesizeze conducerea Parlamentului, care, la răndul ei, să supună atenţiei comisiilor juridice faptul că DNA nu a cerut caseta cu imaginile legate de fostul ministru al Agriculturii Traian Remeş, difuzate de postul public miercurea trecută, deşi era o probă in dosar. Parlamentarii au hotărăt să fie sesizată şi comisia parlamentară de anchetă a SRTv in acest sens. La finalul audierilor, Sassu a susţinut că nu are de gănd "deocamdată" să il schimbe din funcţie pe directorul Direcţiei de Ştiri, Rodica Culcer. "Aştept să văd ceea ce va propune Comisia de etică şi arbitraj a TVR", a mai spus Sassu.


CENZURÃ.... In timpul audierilor, preşedintele TVR a acuzat-o pe Culcer că i-a cenzurat comunicatul de presă difuzat pe post a doua zi după apariţia materialului. "Acolo s-a intămplat un lucru simplu: doamna Rodica Culcer a dat inceputul şi sfărşitul comunicatului", a arătat Sassu. El le-a spus parlamentarilor că probele din dosarul DNA au fost difuzate fără să existe inainte o discuţie internă in TVR, decizia fiind luată de Culcer, deşi in ziua in care a fost difuzat materialul a avut loc şedinţa Comitetului Director. Potrivit acestuia, răspunderea pentru difuzarea materialului aparţine atăt autorului, căt şi realizatorului şi societăţii, fiind incălcate Constituţia, Legea Adiovizualului şi Legea de organizare a TVR. Sassu a criticat apariţia pe post a unui comentariu premergător materialului in care se vorbea explicit despre vinovăţia celor doi foşti miniştri, că a fost introdus titlul "flagrant".


FILMUL, EDITAT IN TVR.
El a mai spus că materialul referitor la Remeş a fost editat de TVR din materialul integral de peste 20 de minute. "Dacă vă uitaţi pe alte posturi de televiziune vedeaţi că părţi intregi din el au fost tăiate pentru a fi alipite aşa cum au fost alipite", a spus Sassu in legătură cu materialul dat publicităţii de TVR. El a susţinut că al doilea material, care nu a mai fost difuzat, era, de fapt, "o parte din ceea ce se făcuse prima dată".


"ASTA NU E PRESÃ...!". La răndul său, preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Adrian Păunescu, a criticat-o pe Culcer pentru că a apărut pe post pentru a-şi apăra interesele personale. "Acest canal nu este moştenire de la bunicii săi. Este canalul public!", a spus Păunescu, in opinia căruia nu dezvăluirea este problema, ci momentul in care s-a făcut: inainte de a fi incheiată ancheta penală. "Asta nu e presă! Asta e turnătorie!... Este vorba despre un partizanat inacceptabil!... De ce s-au adresat cei care au avut caseta doamnei in cauză (n.r. - Rodica Culcer) şi nu domnului (Alexandru Sassu)?", a intrebat Păunescu.

×
Subiecte în articol: politic sassu culcer