x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandal în Camera Deputaţilor: USL a părăsit plenul după ce solicitarea de revocare a Robertei Anastase nu a fost supusă la vot

Scandal în Camera Deputaţilor: USL a părăsit plenul după ce solicitarea de revocare a Robertei Anastase nu a fost supusă la vot

18 Apr 2012   •   07:25
Scandal în Camera Deputaţilor: USL a părăsit plenul după ce solicitarea de revocare a Robertei Anastase nu a fost supusă la vot

UPDATE 11:38 - Parlamentarii Opozitiei au parasit sala de plen a Camerei Deputatilor, nemultumiti de faptul ca cererea de revocare din functie a presedintelui forului, Roberta Anastase, nu a fost supusa votului.

Anuntul de parasire a lucrarilor a fost facut de catre liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, dupa ce presedintele de sedinta, Ioan Oltean (PDL), a anuntat ca solicitarea USL privind revocarea din functie a Robertei Anastase se trimite Biroului Permanent al Camerei.

"Ati venit cu o tema totalmente nepregatita, desi ati avut la dispozitie atat timp. Eu regret amarnic daca decizia dumneavoastra de a parasi sala de sedinte este una neserioasa, eu cred ca nu aveti temei juridic", a spus Oltean, potrivit Mediafax. El a mai spus ca solicitarea USL incalca prevederile regulamentare, potrivit careia revocarea presedintelui Camerei poate fi ceruta de grupul care l-a propus.

Citeste si Anastase: Solicitarea Opozitiei privind revocarea mea este neregulamentara si neconstitutionala

Liderul grupului parlamentar PSD de la Camera Deputatilor, Mircea Dusa, a solicitat deputatilor opozitiei sa fie prezenti la sedinta de plen de miercuri pentru a putea vota o solicitare de revocare a Robertei Anastase din functia de presedinte al Camerei inferioare a Parlamentului.

"Va trimiteam zilele trecute un SMS prin care va solicitam sa fiti prezenti la Camera azi pentru ca vom intra in plen. Imediat ce terminam sedinta noastra de grup sa mergem in sala de plen, dar acum, cand incepe plenul. Vom solicita plenului Camerei sa includa pe ordinea de zi, conform articolului 64 din Regulament si a deciziei 602 a Curtii Constitutionale din 2005, revocarea Robertei Anastase ca sanctiune pentru multiplele incalcari ale Regulamentului si a abuzurilor pe care le comite ca speaker al Camerei Deputatilor", le-a transmis Dusa parlamentarilor opozitiei, reuniti in sedinta grupurilor reunite ale PSD si PNL, anunta Agerpres.

El le-a cerut deputatilor Opozitiei sa aiba cartela de vot la ei, rugandu-i, de asemenea, sa ramana in plen pana cand va fi dezbatut punctul privind revocarea Robertei Anastase.

Totodata, Dusa i-a avertizat pe colegii sai ca parlamentarii Puterii vor incerca sa blocheze demersul Opozitiei prin pauze de consultari sau prin tenative de suspendare a sedintei.

"Doamna Anastase, ca orice om care comite infractiuni, nu e singura. Ieri, cu votul a patru minti stralucite din Comisia juridica, in absenta celor 21 de membri ai comisiei, domnul zootehnist Buda ne-a modificat Constitutia. Iar doamna Anastase ne-a explicat cum Constitutia va fi adoptata tacit. Aceasta este discutia dintre doamna Anastase si presedintele Basescu, in public", a declarat, astazi, Victor Ponta.

Liderul PSD Victor Ponta a spus, vineri, ca parlamentarii USL nu vor reveni la lucrarile Camerei Deputatilor deoarece Roberta Anastase ii fura.

"La Camera, nu. La Camera revenim degeaba, ca ne fura Anastase. La Camera, cu Anastase care ne fura, nu, pentru ca putem sa fim 300 la 2 si tot ne numara ca sunt ei mai multi", a aratat Ponta, adaugand ca la Senat, "din fericire, domnul Blaga numara corect, ii iese matematica".

Pe de alta parte, el a precizat ca, la prima sedinta de plen a Camerei, USL va incerca din nou introducerea pe ordinea de zi a solicitarii de inlocuire a presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

"Atunci cand am anuntat ca vom introduce pe ordinea de zi, doamna Anastase a inchis plenul si l-a amanat pana dupa Pasti. Acum probabil o sa il amane pana dupa Craciun. Pana la urma, tot o schimbam. Fuge cat fuge, dar trebuie sa... la un momendat, trebuie sa ne primeasca si noua cererea. Nu poti sa inchizi mereu Parlamentul ca sa nu te schimbe pe tine", a afirmat liderul PSD.

×