x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică SCANDAL IN CSM: VERIFICAREA ACOPERITILOR SA NU INCEAPA DE LA VARFUL IERARHIEI INSTANTELOR!

SCANDAL IN CSM: VERIFICAREA ACOPERITILOR SA NU INCEAPA DE LA VARFUL IERARHIEI INSTANTELOR!

de Dan Constantin    |    13 Mai 2015   •   13:29
SCANDAL IN CSM: VERIFICAREA ACOPERITILOR SA NU INCEAPA DE LA VARFUL IERARHIEI INSTANTELOR!

Furtuna in sedinta plenului CSM.Cererea mai veche si repetata de judecatorul Dumbrava pentru verificarea ''acoperitilor'' din magistratura urma sa ia forma in care sa fie trimisa ca solicitare catre CSAT.

Scanteia care a aprins focul ce mocneste de ani de zile in interiorul instantelor si parchetelor a fost trimisa chiar de parintele ''justitiei independente'', Basescu Traian. Fostul presedinte a declarat raspicat ca procurori si judecatori au incalcat Constitutia fiind sub angajament cu servicii de informatii.Spusele lui Basescu au fost analizate de Inspectia judiciara care a respins afirmatiile si le-a considerat un atac la independenta justitiei.
Tema revine insa in CSM prin dezbaterea solicitarii lui Dumbrava.

FOIALA MARE IN SCAUNE.
Judecatorul Norel Popescu arunca in aer sedinta cand cere ca verificarile sa inceapa de sus in jos, de la CSM, apoi de la Instanta suprema si parchete generale, DNA samd. Sare blonda din Galati, cu vocea haraita- nu putem sa dom noi ordine CSAT. Eu ma pun prima la dispozitie, sa inceapa cu mine, dar nu asa, sa prioritizam activitatea CSAT. Danilet vrea iar o manevra de diversiune, sa ineace problema, cerind o verificare si a grefierilor, si a celor care au plecat din magistratura. Adica peste 10 mii de verificari, care duc raspunsul la calendele grecesti.Haineala sare si ea cu gura- adica noi verificam SRI? Alina Ghica o aproba indesat din cap.

TI-AI DAT FOC LA CASA
Norel revine si cere vot. Harmalaie, harmalaie. O voce de bariton care iese de sub mustata groasa il sustine si cu mintea limpede spune: daca nu incepem cu noi o sa zica presa ca ne sustragem. Ragusita din Galati da replica: nu suntem tara normala, cum sa creada asa ceva?. Vocea 4-a din corul CSM nu lasa- ti-ai dat foc la casa.
Seful de sedinta vrea si el un vot lamuritor dar nu-si duce intentia la capat.
Haineala iese din sedinta cu telefonul la ureche. Cineva o anunta ca-i nasol, probabil.
Seful, doborat de scandal, trage mortul pe Academiei.''Trecem la urmatorul punct''
Servim Patria! 

×