x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Schema PD - Boc posibil aliat cu Frunzaverde

Schema PD - Boc posibil aliat cu Frunzaverde

20 Mai 2005   •   00:00

O alianta-surpriza ar putea avea loc in cursa pentru sefia Partidului Democrat. Actualul presedinte interimar, Emil Boc, ar putea candida cu motiunea populara promovata de Sorin Frunzaverde, care astfel s-ar retrage din competitie.

TRANSFER. Emil Boc ar putea candida cu motiunea altuia
Cei doi nu au exclus ieri aceasta posibilitate. "Greu de spus in acest moment. Este o posibilitate. Da, este", ne-a raspuns Sorin Frunzaverde. Emil Boc, venit de la PES, unde sustinuse social-democratia PD, a refuzat sa spuna ca om politic de ce formatie este: populara sau social-democrata. Intrebat insa despre alianta cu vicele Frunzaverde, Emil Boc a raspuns: "In acest moment au loc dezbateri si nici o solutie nu este exclusa din start".

IMPACT. Refuzul Partidului Socialistilor Europeni de a primi PD inauntrul sau pana cand nu isi clarifica preferintele doctrinare ar putea impinge astfel PD catre gruparea populara europeana. "O evaluare va avea loc zilele urmatoare, insa cu siguranta pot sa va spun ca ea va influenta decizia PD, fie de a aprofunda social-democratia, fie de a face pasul spre populari", declara Boc. Infinit mai transant este Sorin Frunzaverde. "Votul PES a fost unul normal, pentru ca noi nu suntem un partid social-democrat. La conventie va trebui sa punem in concordanta doctrina cu actiunea politica. PD are o actiune de centru, iar doctrina de centru o reprezinta popularii. Noi din ’96 am guvernat intr-o coalitie de dreapta, acum suntem intr-o coalitie de dreapta si avem un program de dreapta", ne-a declarat el. De centru a fost anuntata a fi insa si motiunea singurului candidat cert pana acum la sefia PD, Adriean Videanu, autor al programului de guvernare amintit de Frunzaverde. Acesta a sustinut insa in interiorul PD ramanerea in familia social-democrata.

CLARIFICARI. La emisiunea de la TVR, Basescu le-a administrat fostilor sai colegi o portie de "clarificari" doctrinare, aratand ce ar face daca ar mai candida acum. "Mi-as fi luat platforma-program cu care am castigat alegerile in mai 2001, care este valabila si acum", a explicat Basescu, a carui motiune a fost atunci social-democrata". (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic