x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scrisoare - Preşedintele, acuzat de şiretlic

Scrisoare - Preşedintele, acuzat de şiretlic

17 Oct 2007   •   00:00
Scrisoare - Preşedintele, acuzat de şiretlic
Sursa foto: Dan Marinescu/

Liderul PC, Dan Voiculescu, apreciază intr-o scrisoare adresată ieri preşedintelui Băsescu că intenţia şefului statului de a organiza referendum pe tema introducerii votului uninominal este un nou "şiretlic, menit a impărţi clasa politică in buni şi răi".



Insistenţa şefului statului de a organiza referendum pentru introducerea votului uninominal in preajma campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare prilejuieşte un nou episod al bătăliei politice Dan Voiculescu - Traian Băsescu.

Preşedintele PC, Dan Voiculescu, i-a răspuns ieri scrisorii adresate de Traian Băsescu pe tema organizării acestui referendum in care il acuză de şiretlic. Redăm textul integral al scrisorii preşedintelui PC:



"In atenţia preşedintelui Romăniei, Traian Băsescu

Domnule preşedinte,
Am primit cu surprindere scrisoarea dumneavoastră in care mă anunţaţi asupra intenţiei de a declanşa referendumul pentru votul uninominal motivănd prin nevoia de a vă respecta angajamentele publice. Iar surpriza a fost cauzată nu atăt de contrastul dintre forma mesajului şi grosolănia limbajului dumneavoastră exersată deja uzual, căt mai ales de faptul că mi-am dat seama că dorinţa de a vă respecta angajamentele se exprimă din nou in apropierea unei campanii electorale. Şi aici doresc să subliniez, domnule preşedinte, că Partidul Conservator priveşte intenţia dvs. de organizare a unui referendum pentru votul uninominal ca pe un şiretlic menit a impărţi clasa politică in buni şi răi, pentru a plasa Partidul Democrat de partea celor buni. şi spun acest lucru pentru că eu cred, şi sunt convins că nu sunt singurul, că, dacă aţi fi avut un interes real pentru reformarea clasei politice, aţi fi făcut tot posibilul ca tema votului uninominal să nu se suprapună cu dezbaterile din alegerile pentru Parlamentul European.

Doresc, de asemenea, să vă precizez că Partidul Conservator va răspunde cu toată promptitudinea la solicitările dvs., numai după ce veţi avea, la răndul dvs., o poziţie publică asupra proiectelor de lege vizănd regimul de predare a limbii romăne sau asupra iniţiativelor PC privind situaţia vărstnicilor din casele retrocedate.

Pentru că noi considerăm, domnule preşedinte, că respectarea angajamentelor are legătură nu numai cu declaraţiile publice, ci mai ales cu acţiunile. Desigur că nimic din toate acestea nu vă poate impiedica să declanşaţi referendumul, ingreunănd desfăşurarea procesului alegerilor pentru Parlamentul European.

Aveţi un mandat in care puteţi juca cum vreţi, dar este păcat să-i dezamăgiţi pe toţi cei care incă mai cred in dumneavoastră şi printre care cu responsabilitate pot spune că nu mă număr.

Doresc insă să vă atenţionez, domnule preşedinte, că, la cărma unui stat, vorbele, fie ele chiar şi născute in timpul unui referedum, nu ţin loc nici de nivel de trai şi nici de funcţionare a instituţiilor.


Cu sinceritate,
Dan Voiculescu"

×
Subiecte în articol: politic