x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scumpirea benzinei, anchetată de parlamentari

Scumpirea benzinei, anchetată de parlamentari

de Carmen Vintila    |    21 Mar 2011   •   15:44
Scumpirea benzinei, anchetată de parlamentari

157429-pompa-b.jpeg

Deputaţii vor să ancheteze privatizarea Petrom şI să analizeze argumentele care au stat la baza creşterii preţurilor la carburantţI, drept pentru care, la propunerea democrat liberalului Daniel Oajdea, a fost iniţiat un proiect de hotărâre în acest sens. Deşi pe masa conducerii Camerei, proiectul a ajuns semnat de deputaţI din toate grupurile parlamentare, în plen lucrurile n-au mai stat aşa. Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că liberalii şi-au retras semnăturile. Motivul? Privatizarea Petrom a fost una dintre puţinele care s-a făcut prin lege, iar “secretele” pot fi căutate acolo. Mai mult, Tăriceanu a susţinut că Guvernul are reprezentanţI în CA al Petrom, şI ca atare nu este nevoie “să vină Parlamentul şI să facă cercetări asupra a ceea ce Guvernul déjà ştie. Cât despre preţuri, Tăriceanu a mai spus că acestea se formează pe piaţă, nu trebuie făcute “din condei”.

Votul asupra înfiinţării comisie va fi dat săptămâna viitoare. Propunerea i-a aparţinut deputatului PSD Aura Vasile, şI a fost susţinută şI de PDL, liderii de grup urmând să se pună de accord asupra conţinutului proiectului de hotărâre.

Asta nu i-a împiedicat pe deputaţii să vină la tribună cu fel de fel de acuzaţii. “La privatizarea Petrom s-au luat şpăgi de sute de milioane de euro”, şi-a exprimat convingerea Oajdea. “Cei care l-au privatizat aproape gratuit au fost ori motivaţI, ori proşti”, a completat, ulterior, deputatul.

×