x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sebastian Bodu candidează la Primărie

Sebastian Bodu candidează la Primărie

de Georgiana Ionita    |    18 Mar 2016   •   16:50
Sebastian Bodu candidează la Primărie
Sursa foto: Fred Marvaux

Fostul șef al Fiscului, Sebastian Bodu, a dezvăluit pentru Jurnalul Național că va reveni pe scena politică, și nu ori- cum, ci direct la masa celor mari. Retras din politică din cauza discuțiilor aprinse cu liderul PDL, Vasile Blaga, fostul europarlamentar vrea să candideze acum pentru primăria unuia dintre cele șase sectoare din București.

„Mă gândesc într-adevăr să revin în politică, de fapt, nu că mă gândesc, chiar voi reveni. Probabil voi candida la o primărie, nu pot spune încă la care. Ca independent. La o primărie la care am șanse, că m-am uitat la mai multe primării și am așteptat să văd unde e locul mai bun, loc mai bun în sens de șanse mai mari, nu că e fotoliul mai moale”, a dezvăluit fostul membru PDL pentru Jurnalul Național. Sebastian Bodu și-a mai încercat norocul și acum opt ani, însă a pierdut alegerile din 2008 pentru Pri- măria Sectorului 5 în fața candi-datului PSD de la acea vreme, Marian Vanghelie.

 

 „PSD e favorizat”

Fostul șef al ANAF susţine că alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin îi avanta-jează din start pe social-demo-craţi. „PNL va fi marele perdant și marele câștigător va fi, bineînţeles, PSD. Pentru că această modalitate de alegere a primarilor favorizează primarul în funcţie și, dacă ne uităm pe hartă, vedem că cei mai mulți primari în funcție îi are PSD și, mai mult, cei mai mulți primari în funcţie în municipiile reședință de județ îi are tot PSD”, a explicat Bodu. Fostul europarlamentar crede că, în perspectiva alegerilor parlamentare, „scorul politic e irelevant la locale, importanţi sunt primarii și mai ales primarii reședinţelor de judeţ”. Dacă va candida la Sectorul 5, Bodu ar putea reedita în vară bătălia cu Vanghelie, care se gândește și el să revină, spun sursele Jurnalul.

×