x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sectorul 2 / Alianta PD-PSD

Sectorul 2 / Alianta PD-PSD

de Monica C. Andrei    |    28 Feb 2006   •   00:00

Razboiul dintre liberali si democrati mocnea de mult, cel putin la nivelul aparatului administrativ al Capitalei. De fapt, alesii locali ai PNL si PD nu s-au inteles niciodata, activitatea din cadrul Primariei Capitalei si a celor de sector fiind de multe ori blocata. Orgoliile, lupta pentru putere au fost mai presus de protocoalele semnate inaintea alegerilor. Dupa un an si jumatate de mandat, Alianta PNL-PD sta sa se destrame, in timp ce alta functioneaza de minune: PD-PSD.

PICATURA. La sfarsitul saptamanii trecute, alegerea viceprimarului Sectorului 2 in persoana pedistului Dan Cezar Ionescu a fost picatura care a umplut paharul. In sedinta Consiliului Local, liberalii au ramas cu gura cascata atunci cand un pesedist l-a propus pe pedistul Ionescu in functia de viceprimar. Pentru ca Aliantei PD-PSD a functionat de minune, Dan Cezar Ionescu a castigat in defavoarea penelistului Horia Scarlat, cel caruia i se promisese functia in urma protocolului semnat inainte de alegeri de PNL si PD. "S-au incalcat grav prevederile protocolului. Este precizat clar ca Alianta va sustine pentru pozitia de viceprimar un reprezentant al partidului din care nu s-a desemnat un primar. La 24 februarie 2006, Anca Boagiu, presedinta Organizatiei PD Sector 2, i-a trimis lui Mihai Georgescu, presedinte PNL Sector 2, o scrisoare prin care il sustinea la functia de viceprimar pe Horia Scarlat. Iar la sedinta de vineri, de la Consiliul Local al Sectorului 2, chiar consilierul ei personal, Edmond Talmacean, l-a votat pe Cezar Ionescu", ne-a spus Ludovic Orban, presedintele PNL Bucuresti.

CONFLICTE
Scandalul de la Sectorul 2 nu este singurul din peisajul administrativ al Capitalei. La Primaria Sectorului 4 lucrurile au luat-o razna pentru ca nici macar primarul penelist Adrian Inimaroiu nu mai tine cont de protocolul semnat inainte de alegerile locale. La Sectorul 5, Alianta nu prea mai exista, grupul democratilor dizolvandu-se. In razboi cu Calin Catalin Chirita, pedistii au migrat catre PSD si PNL. La Sectorul 6, alianta dintre primarul penelist Cristian Poteras si democratul Constantin Patica nu poate fi caracterizata decat printr-un singur cuvant: circ.

×
Subiecte în articol: politic