x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Securizarea frontierelor - Ministrul Blaga da ultimatum EADS

Securizarea frontierelor - Ministrul Blaga da ultimatum EADS

26 Apr 2005   •   00:00

Ministrul Administratiei si Internelor,Vasile Blaga (foto), anunta ca daca pana in luna iunie concernul franco-german EADS nu-si revizuieste planul de actiune privind securizarea frontierelor, contractul acordat anul trecut va fi reziliat.

Vasile Blaga spune ca a trimis deja firmei in cauza note prin care este informata ca, in anumite zone, contractul care a fost semnat cu fostul guvern PSD se suprapune cu unul din programele PHARE, pentru care Romania primeste deja fonduri europene nerambursabile in acelasi scop: securizarea frontierelor.

SEMNATURA. "Daca EADS intelege sa renunte la orice suprapunere, va ramane cu contractul, daca nu, va ramane fara contract. Romania, din acest punct de vedere, nu poate sa-si permita sa piarda aproximativ 420 de milioane de euro cu clauza". Suntem prea saraci ca sa putem sa aruncam banii", a declarat ieri Vasile Blaga pentru BBC. Ministrul Vasile Blaga a mai spus ca, la cerinta Uniunii Europene, a semnat, saptamana trecuta, o declaratie pe propria raspundere prin care se angajeaza ca nu va permite nici o suprapunere a programelor de securizare a granitelor.

×
Subiecte în articol: politic