x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şedinţă CSAT la Palatul Cotroceni. Privatizarea CFR Marfă a fost aprobată

Şedinţă CSAT la Palatul Cotroceni. Privatizarea CFR Marfă a fost aprobată

05 Feb 2013   •   15:25
Şedinţă CSAT la Palatul Cotroceni. Privatizarea CFR Marfă a fost aprobată
Sursa foto: presidency.ro

UPDATE 16:39 - Privatizarea CFR Marfă a fost aprobată în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care s-a încheiat după aproximativ două ore şi jumătate.

------------------------------------------- 

Şedința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a început la Palatul Cotroceni, la scurt timp după întâlnirea dintre președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta.

Membrii CSAT dezbat măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancţiuni instituite pe plan internaţional; realizarea, în cadrul Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a unui plan de contingenţă pentru România; raportul privind activitatea autorităţilor şi instituţiilor statului pentru gestionarea situaţiei cetăţenilor români generată de atacul terorist din Algeria; participarea forţelor armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2013; planul multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României.

De asemenea, în şedinţa CSAT discută şi despre participarea României la misiunea Uniunii Europene de instruire în Mali în anul 2013, dar şi despre proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Codului de procedură penală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesual penale.

Strategia de Securitate Cibernetică, programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2013 şi proiectul de hotărâre a Guvernului României pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă 'C.F.R. Marfă' S.A. şi a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia sunt şi ele subiecte ce urmează a fi discutate de membrii CSAT.

Înainte de a începe şedinţa CSAT, preşedintele Traian Băsescu a discutat cu premierul Victor Ponta despre bugetul UE 2014-2020 şi despre conţinutul scrisorii pe care Bucureştiul o va adresa liderilor europeni privind extinderea spaţiului Schengen.

×