x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Klaus Iohannis: În România nu putem vorbi de repornirea economiei pentru că ea nu a fost oprită

VIDEO. Klaus Iohannis: În România nu putem vorbi de repornirea economiei pentru că ea nu a fost oprită

08 Mai 2020   •   14:32
VIDEO. Klaus Iohannis: În România nu putem vorbi de repornirea economiei pentru că ea nu a fost oprită

UPDATE. Principalele declarații: „A fost o întâlnire foarte bună. Am avut o discuție destul de lungă, am reușit nu doar să atingem temele importante, ci și să venim cu soluții foarte bune. Am discutat situația economică, situația bugetului, situația generală. Ne-am concentrat pe două teme, prima fiind deficitul bugetar. E clar că va fi mai mare decât cel planificat și am avut o discuție pentru a vedea ce măsuri se impun pentru revigorarea economică. În România, nu putem vorbi de repornirea economiei pentru că ea nu a fost oprită. Ne dorim să avem o finanțare bună pentru deficit ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate. Trebuie să încurajăm economia care este în situație de criză. Am găsit soluții și pot fi puse în practică dacă toți cei care au fost azi în sedință vor lucra împreună cum au făcut-o și până acum. Dacă facem lucrurile așa cum trebuie, avem șanse bune ca economia să își revină și să ieșim repede din dituația de criză în care ne găsim acum.”

 

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 8 mai 2020

-------------------------------------------

Știre inițială. Președintele Klaus Iohannis va avea, vineri, la Palatul Cotroceni, o ședință cu membri Guvernului și guvernatorul BNR pentru evaluare situației economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19, a anunțat Administrația Prezidențială.

Ședința va avea loc la ora 12:00 și vor participa premierul Ludovic Orban, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

La finalul ședinței, Klaus Iohannis va susține o declarație de presă. 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis Covid-19 sedinta