x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şeful ANAF, verificat de Corpul de Control al lui Boc

Şeful ANAF, verificat de Corpul de Control al lui Boc

de Daniela Ivan    |    28 Feb 2011   •   12:19
Şeful ANAF, verificat de Corpul de Control al lui Boc

154020-.jpgPremierul Emil Boc a declarat că a dispus efectuarea unei anchete administrative a Corpului de Control la Agenţia Naţională de Admi­nistrare Fiscală (ANAF). Totodată, premierul a precizat că dacă Parchetul va confirma cel puţin una dintre suspiciunile apărute, şeful ANAF, Sorin Blejnar, va fi demis.

„Întotdeauna Corpul de Control face anchete administrative şi în acest caz este vorba de o anchetă administrativă, pe care am dispus-o la ANAF”, a precizat Emil Boc. Acesta a mai precizat că „dacă Parchetul sau DNA îmi va trimite o sesizare cu privire la începerea urmăririi penale, la fel cum am procedat în cazul oricărui demnitar împotriva căruia se începe urmă­rirea penală, va fi demis”.

În ultima perioadă, preşedintele ANAF a fost acuzat de oameni politici din opoziţie, dar şi de angajaţi din Vamă că el ar fi „regina” de pe tabla de şah a corupţiei din vămi.

Prezent la Guvern, Sorin Blejnar a declarat că nu se gândeşte „sub nici o formă” să se retragă din func­ţie, atâta timp cât a implementat cu succes declaraţia unică şi a contribuit la combaterea corupţiei.

„Sub nici o formă nu mă gân­desc să mă retrag din funcţie. Atâta timp cât am îmbunătăţit activitatea in­stituţiei, am implementat cu succes declaraţia unică şi am contribuit îm­preună cu celelalte instituţii ale sta­tului la combaterea fenomenului de corupţie, nu există motive pentru care să-mi dau demisia”, a spus Blejnar. El a adăugat că presiunea mediatică din ultima perioadă nu are legătură cu performanţele sale sau ale instituţiei pe care o conduce, ci sunt rezultatul unor dispute politice.

×