x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senat - Avioanele Apărării, in anchetă

Senat - Avioanele Apărării, in anchetă

de Dan Constantin    |    31 Aug 2007   •   00:00
Senat - Avioanele Apărării, in anchetă
Sursa foto: BOGDAN IURASCU/

Ministrul Apărării este convocat la Comisia de apărare a Senatului pentru a da lămuriri despre achiziţiile de avioane pentru care are alocate peste trei miliarde de euro.Â



Comisia de apărare a Senatului a declanşat o investigaţie asupra achiziţiilor de avioane şi tehnică aeronautică ale Ministerului Apărării.

Senatorul Cristian Diaconescu (foto), preşedintele comisiei, a declarat că ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, va fi chemat la audieri la 11 septembrie.

Senatorul social-democrat a precizat că decizia de a investiga situaţia contractelor şi a procedurilor de achiziţie a fost luată de membrii comisiei după o serie de sesizări făcute de participanţii la licitaţii, de dezvăluiri din presă şi luări de poziţii ale unor specialişti in domeniu. In prezent se află in litigiu licitaţia pentru dotarea Forţelor Aeriene cu şapte avioane scurt/mediu curier in care comisia a decis să aleagă oferta mai scumpă a firmei Alemia cu 40 de milioane de euro decăt oferta EADS Casa.

In mediile economice şi politice din ţară şi străinătate există suspiciuni privind corectitudinea cheltuirii banilor publici in dotarea aviaţiei, ce beneficiază de un buget de trei miliarde de euro pentru achiziţionarea aparatelor multi-roll. Diaconescu a mai spus că Meleşcanu va fi chemat pentru clarificări. Din surse ale Ministerului Apărării aflăm că există un viu interes, dar şi o ingrijorare pentru rezultatele investigaţiilor comisiei.

×
Subiecte în articol: politic