x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senat - Despăgubiri pentru persoanele condamnate politic în regimul comunist

Senat - Despăgubiri pentru persoanele condamnate politic în regimul comunist

13 Mai 2008   •   00:00

Senatorii au adoptat, ieri, un proiect de lege care prevede posibilitatea ca orice persoană care a suferit condamnări cu caracter politic în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989 să poată solicita instanţei obligarea statului la acordarea de despăgubiri pentru prejudicial moral suferit.

Senatorii au adoptat, ieri, un proiect de lege care prevede posibilitatea ca orice persoană care a suferit condamnări cu caracter politic în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989 să poată solicita instanţei obligarea statului la acordarea de despăgubiri pentru prejudicial moral suferit. Potrivit proiectului, persoanele care au suferit astfel de condamnări ar urma să poată cere să le fie acordate despăgubiri reprezentând echivalentul valorii bunurilor confiscate prin hotărârea de condamnare.

 

 
Legea prevede că, după decesul persoanelor care au suferit condamnări, soţii sau descendenţii acestora până la gradul al II-lea, inclusiv, se pot adresa cu solicitări similare instanţei. De drepturi similare ar urma să beneficieze şi cei care au fost supuşi unor măsuri administrative cu caracter politic. Camera Deputaţilor este forul decizional.

×
Subiecte în articol: politic