x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorii au amânat pentru 2 iunie discuţiile privind reorganizarea STS

Senatorii au amânat pentru 2 iunie discuţiile privind reorganizarea STS

22 Apr 2014   •   15:23
Senatorii au amânat pentru 2 iunie discuţiile privind reorganizarea STS

Senatorii din Comisia pentru administraţie au decis, astăzi, amânarea, pentru data de 2 iunie, a discuţiilor privind propunerea de lege care vizează reorganizarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Asupra propunerii legislative pentru modificarea Legii nr.92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS, a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a altor acte normative, Comisia pentru administraţie şi cea pentru apărare din Senat trebuie să întocmească un raport comun, propunerea urmând să intre în dezbaterea senatorilor din Comisia pentru apărare miercuri.

Propunerea de lege, iniţiată de parlamentarii PSD, stipulează că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale, structură cu personalitate juridică, în subordinea MAI, condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Potrivit textului propunerii de lege, Ministerul Afacerilor Interne preia de la STS patrimoniul, bugetul, personalul şi posturile aferente. Totodată, MAI se substituie în toate drepturile şi obligaţiile decurgând din toate actele normative, contractele, convenţiile, înţelegerile, protocoalele, memorandumurile şi acordurile în care STS este parte, inclusiv în litigiile aferente activităţii acestuia.

De asemenea, Ministerul de Finanţe este autorizat să introducă modificările corespunzătoare în bugetul MAI, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte structura generală a Departamentului de Telecomunicaţii Speciale, atribuţiile componentelor sale funcţionale, efectivele şi resursele în timp de pace şi în timp de război, regimul reţelelor şi echipamentelor de telecomunicaţii speciale şi mobilizarea serviciului, proiectul prevede că acestea se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

Legea are un caracter organic, iar Senatul este Cameră decizională în acest caz, Camera Deputaţilor adoptând tacit, în data de 25 martie, acest proiect.

×